Search

Πρώτο γκολ για Φεϊζή Χασάνογλου και νίκη κορυφής για Μακεδονίκό!

Ο Μακεδονικός ήταν ο μεγάλος νικητής (2-0) του ντέρμπι με τον Εδεσσαϊκό, το οποίο θα έκρινε την πρωτιά στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής μετά το πέρας και της 6ης αγωνιστικής.

Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν την καλύτερη τους εφετινή εμφάνιση, κυριαρχώντας σε όλα τα επίπεδα, έχοντας επιβλητική παρουσία στο αμυντικό κομμάτι και όρεξη, φαντασία, κίνηση και αποτελεσματικότητα στην επίθεση, χάνοντας μάλιστα ευκαιρίες που θα μπορούσαν να έχουν δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη.

O Εδεσσαϊκός είχε τη μοναδική μεγάλη του ευκαιρία νωρίς στον αγώνα, όταν στο 6ο λεπτό παραλίγο να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους μετά από έξοδο του Γουναρίδη και άστοχη εκτέλεση του Σπαρτιάτη με προβολή. Η ομάδα του Γιώργου Αμανατίδη απάντησε άμεσα, με τον Πολύζο να δοκιμάζει ένα μακρινό σουτ και τον Τεντζέρη να αποκρούει ωραία, αλλά και τον Βασιλείου να πιάνει μια κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Η τρίτη καλή τελική ήταν και φαρμακερή για τους γηπεδούχους, με τη μπάλα να στρώνεται στον Φεϊζή Χασάνογλου μετά από αδύναμη απομάκρυνση των αμυντικών του Εδεσσαϊκού στο 27′ και τον ξανθιώτη νεαρό μπακ να μη διστάζει να εκτελέσει, αφήνοντας «άγαλμα» τον Τεντζέρη και γράφοντας με εντυπωσιακό τρόπο το 1-0.

Ακολούθησε ένα μονοκόμματο σουτ του Ζαννάκη που μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, καθώς και μια εντυπωσιακή ενέργεια του Τοπούζη που αστόχησε σε σουτ με το δεξί, πριν το ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος, ο Μακεδονικός έδειξε από νωρίς τη διάθεση του να πετύχει και δεύτερο τέρμα, με τον Γαρύφαλλο, ως αποδέκτης μιας υπέροχης συνεργασίας πολλών παικτών από τον άξονα, να προσποιείται στον τελευταίο αμυντικό και να πλασάρει στο τετ-α-τετ, αδυνατώντας όμως να στείλει τη μπάλα στη γωνία και κάνοντας εύκολο το έργο του Τεντζέρη να αποκρούσει.

Λίγο αργότερα, όμως, στο 56′, σε αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Τσουκάνης έκανε με τρομερό σουτ το 2-0, υποδεχόμενος την εξαιρετική ασίστ με τακουνάκι από τον Τοπούζη! Το γκολ αυτό έμοιαζε να σφραγίζει τη νίκη για την ομάδα του Αμανατίδη, με το ρυθμό να πέφτει στη συνέχεια και τον Εδεσσαϊκό να αδυνατεί να βρει απαντήσεις.

Ο Μακεδονικός έχασε δύο ακόμη κλασικές ευκαιρίες να κάνει το 3-0, αρχικά με τον Τσουκάνη στο 80′ να αστοχεί μετά από γύρισμα του Μπρατσιάνι στην περιοχή και ασίστ Γαρύφαλλου, αλλά και με τον Γκίζιλη στις καθυστερήσεις, μετά από ωραία μπαλιά του Κεφαλά και άστοχο σουτ. Το μόνο που θα θυμάται ο Εδεσσαϊκός από το δεύτερο ημίχρονο, ήταν η προσπάθεια του Ταουσιάνη να σκοράρει στο 88′ από τα 40 μέτρα, με τη μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.

Η σύνθεση του Μακεδονικού: Γουναρίδης, Χασάνογλου, Σαραγιώτης, Βασιλείου, Χατζηκωνσταντίνου, Πολύζος, Καράμπελας, Γαρύφαλλος, Τσουκάνης, Ζαννάκης, Τοπούζης

Αγωνίστηκαν επίσης οι Μπρατσιάνι, Δοξάκης, Κεφαλάς, Ασήμογλου, Γκίζiλης

ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ (Ζαζόπουλος): Τεντζέρης, Μαυρόπουλος, Νικολαΐδης, Αβραμίδης, Γιαννόπουλος, Προύντσης, Κατικαρίδης, Κυζιρίδης, Σπαρτιάτης, Ντόγος, Μεληκιώτης.

Share it