Search

Το νεό Υγειονομικό Πρωτόκολλο που ισχύει για ανοιχτά και κλειστά γήπεδα!

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εξέδωσε διευκρινήσεις για το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Αθλητισμού το οποίο μπαίνει σε ισχύ από σήμερα (22/11) μέχρι την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα:

Α) Για ανοικτά γήπεδα

Λειτουργία οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων για άθληση (ελεύθερη και οργανωμένη) από αθλούμενους (όσοι δηλαδή διαθέτουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας από ομοσπονδία) πολίτες σε ομάδικά και ατομικά αθλήματα που καλλιεργούνται από αναγνωρισμένες από την ΓΓΑ Ομοσπονδίες.

Για την χρήση είναι απαραίτητη η επίδειξη εβδομαδιαίου τέστ αντιγόνου (PCR ή Rapid Test) από αθλούμενους πολίτες (18 και άνω) με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει ως 180 μετά την νόσηση), η τήρηση των περιορισμών χωρητικότητας του Πίνακα 1 και η τήρηση καταλόγου εισερχομένων-εξερχομένων.

Οι αθλούμενοι εώς και 17 ετών αρκεί να επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος Self Test.

Παιδιά μέχρι και 3 ετών απαλλάσσονται από τα τέστ για Covid-19.

  1. B) Για κλειστά γυμναστήρια

Λειτουργία οργανωμένων κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων για άθληση (ελεύθερη και οργανωμένη) από αθλούμενους (όσοι δηλαδή διαθέτουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας από ομοσπονδία) πολίτες σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα που καλλιεργούνται από αναγνωρισμένες από την ΓΓΑ Ομοσπονδίες.

Για την χρήση είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει ως 180 μετά την νόσηση) από αθλούμενους πόλιτες (18 ετών και άνω), η τήρηση των περιορισμών χωρητικότητας του Πίνακα 1 και η τήρηση καταλόγου εισερχομένων-εξερχομένων.

Αθλούμενοι ενήλικοι πολίτες που δεν διαθέτουν τα ανωτέρω πιστοποιητικά (εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ) δεν μπορούν να εισέρχονται στις οργανωμένες κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Οι αθλούμενοι εώς και 17 ετών αρκεί να επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος Self Test.

Παιδιά μέχρι και 3 ετών απαλλάσσονται από τα τέστ για Covid-19.

Share it