Search

“Λευκός καπνός” για τα τηλεοπτικά της Super League 2! Τι περιλαμβάνει η συμφωνία με ΕΡΤ

«Λευκός καπνός» υπήρξε σήμερα (22/11) στα τηλεοπτικά της Super League 2. Μετά το Δ.Σ. που υπήρξε έγινε γνωστό πως η λίγκα αποδέχθηκε την πρόταση της κρατικής τηλεόρασης και πλέον τα παιχνίδια της κατηγορίας θα μεταδίδονται από εκεί.

Το πλάνο που υπάρχει είναι να υπάρχει από την ΕΡΤ live κάλυψη 6 αγώνων κάθε αγωνιστική (3 ανά όμιλο), ενώ το ετήσιο αντίτιμο που θα εισπράξουν το σύνολο των ομάδων υπολογίζεται σε 4,2 εκατομμύρια ευρώ.

Η πρόταση περιλαμβάνει ακριβώς τα ίδια χρήματα (4,3 εκ. ευρώ), ανεξάρτητα αν «χάθηκαν» οι τρεις πρώτες αγωνιστικές, ενώ δίνει και το ελεύθερο να μοιράσει όπως θέλει το bonus του 1,2 εκ. ευρώ. Η διοργανώτρια θα μοιράσει ισόποσα τα 3,1 εκ ευρώ στις 30 ομάδες (οι Β’ ομάδες του BIG4 δεν θα πάρουν χρήματα από τα τηλεοπτικά), δηλαδή περίπου 100 χιλιάδες ευρώ η κάθε ΠΑΕ και το 1,2 θα δοθεί ως bonus με βαθμολογικά κριτήρια.

Πάντως, επειδή δεν αναμένεται να προλάβει η ΕΡΤ τη μεσοβδόμαδη αγωνιστική, η πρεμιέρα των μεταδόσεων όλα δείχνουν πως θα πραγματοποιηθεί την 5η αγωνιστική της SL2 το Σαββατοκύριακο 27-28 Νοεμβρίου 2021.

Share it