Search

Με δημιουργό Ιωαννίδη και αλλαγή Θυμιάνη η νίκη κορυφής της Εθνικής Ελπίδων κόντρα στην Λευκορωσία!

Η Εθνική Ελπίδων έκανε το καθήκον της κόντρα στη Λευκορωσία στο γήπεδο της Τρίπολης, καθώς επικράτησε με 2-0 χάρη στα τέρματα του Σουρλή και Μπότου μετά απο ασίστ του Κομοτηναίου Φώτη Ιωαννίδη και ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή του τέταρτου προκριματικού ομίλου του Euro 2023.

Μόλις στο 16’ η Ελλάδα κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Φώτης Ιωαννίδης με μια εξαιρετική ενέργεια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, γύρισε την μπάλα στον Σουρλή, που από το ύψος της μικρής περιοχής και με πλάτη στην εστία, έγραψε το 1-0, βγάζοντας αρκετό από το άγχος των παικτών της Εθνικής. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 52’, όταν και πάλι ο Ιωαννίδης πάτησε το… γκάζι και δεν μπορούσε να τον σταματήσει κανείς, γύρισε την μπάλα σωστά στον Μπότο, που έκανε το σουτ διαμορφώνοντας το 2-0, αφού υπήρξε κόντρα και στον Λευκορώσο αμυντικό, Νικίτα Σουπράνοβιτς.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελική φάση του Euro προκρίνονται οι πρωτοπόροι των εννιά ομίλων, ο δεύτερος με την καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή, με εξαίρεση τα παιχνίδια με τον τελευταίο του ομίλου. Οι υπόλοιποι οκτώ δεύτεροι θα παίξουν μεταξύ τους σε αγώνες μπαράζ, από τα οποία θα προκύψουν τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την Εθνική Ελπίδων είναι την προσεχή Τρίτη (16/11, 16:00) κόντρα στην Ισλανδία στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Ελλάδα: Τζολάκης, Λυρατζής (84΄ Θυμιάνης), Μιχαηλίδης, Χριστόπουλος, Διαμαντής, Ζαγαρίτης, Τσιγγάρας, Σουρλής (73΄ Σαρδέλης), Κανελόπουλος, Μπότος, Ιωαννίδης (55΄ Τερεζίου).

Λευκορωσία: Μάκαβτσικ, Πρίσκεπα (67΄ Νταβίσκιμπα), Σουπράνοβιτς, Βεγγέρια, Ορέσκεβιτς, Σοτνίκοβ (82΄ Καλίμοντσικ), Ζίνοβιτς (82΄ Λάτικοβ), Μπαχάρου, Νικιφορένκο (67΄ Μαροζάου), Μπογκομόλσκι (72΄ Ποταπένκο), Λοζίκιν.

Η βαθμολογία

1.Ελλάδα 11 (10-1) σε 5 ματς

2.Πορτογαλία 9 (13-0) σε 3 ματς

3.Κύπρος 7 (12-0) σε 3 ματς

4.Ισλανδία 7 (6-3) σε 4 ματς

5.Λευκορωσία 3 (7-7) σε 5 ματς

6.Λίχτενσταϊν 0 (0-37) σε 6 ματς

Share it