Search

Το αδιέξοδο της Super League 2 με ΕΡΤ απειλεί με νέο λουκέτο το πρωτάθλημα αν δεν βρεθεί λύση!

Απίστευτο και όμως αληθινό και ελληνικό, με τη φετινή διοργάνωση της Betsson Super League 2 δεν πρόκειται να πλήξουμε. Μετά την ακύρωση της πρεμιέρας και την εκ νέου κλήρωση, πάμε για διακοπή του πρωταθλήματος.

Ναι καλά διαβάσατε διακοπή από την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, αν δεν βρεθεί άμεση λύση στο θέμα του τηλεοπτικού συμβολαίου. Οι σχέσεις μεταξύ της Δημόσιας Τηλεόρασης και της Super League 2, δεν βρίσκονται και στα καλύτερα δυνατά επίπεδα.

Μετά το «έπος» του Σαββάτου από την πλευρά της ΕΡΤ, και το μαύρο στους πρώτους αγώνες της πρεμιέρας. Ήρθε η δικαιολογημένα οργισμένη ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής, για αυτές τις πρακτικές. Από τη διεύθυνση του αθλητικού τμήματος της Κρατικής Τηλεόρασης, έγινε την Κυριακή προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι μέσα από την κάλυψη κάποιων αγώνων.

Ωστόσο αυτό φαίνεται πως δεν είναι αρκετό, καθώς η λύση δεν έχει δοθεί στο θέμα της τηλεοπτικής κάλυψης του φετινού πρωταθλήματος. Η διοργανώτρια αρχή από την πλευρά της έχει στείλει επιστολή στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου από τον οποίο ζητά λύση στο συγκεκριμένο θέμα.

Για την Τετάρτη (15:00), έχει οριστεί Δ.Σ. με το θέμα αυτό να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας. Οι ομάδες σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμες να σταματήσουν να παίζουν ποδόσφαιρο, από την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος μέχρι να δοθεί οριστική λύση.

Μάλιστα από κάποιους έπεσε στο «τραπέζι» και η σκέψη ακόμη και για παύση από αυτό το Σαββατοκύριακο που έρχεται. Ωστόσο δεν είναι κάτι που φαίνεται να προχωρά κυρίως λόγω των προγραμματισμένων μετακινήσεων των ομάδων που αγωνίζονται εκτός έδρας.

Όπως και να χει μπαίνουμε σε ημέρες σημαντικών εξελίξεων αναφορικά με το μέλλον της κατηγορίας, καθώς η οποιαδήποτε παύση θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερα προβλήματα τόσο στις ομάδες όσο και στο πρωτάθλημα από άποψη βιωσιμότητας.

Με δήλωσή του στα social media ο αντιπρόεδρος του Εργοτέλη, Γιώργος Τουτζάρης ανέφερε πως το πρωτάθλημα της Super League 2, οδεύει προς διακοπή!

Αναλυτικά η δήλωση: «Δυστυχώς βαδίζουμε ολοταχώς προς τη διακοπή της πολύπαθης SL2… όταν 4,5εκ € είναι στα ταμεία των τραπεζών κ του κράτους, όταν ομάδες/εταιρείες έχουν min 350χιλ μετοχικό κεφάλαιο (στην περίπτωση της δικής μας ομάδας πολλαπλάσιο ποσό), όταν εδώ κ 3 μήνες τουλάχιστον συντηρούν προπονητές, ποδοσφαιριστές, υπαλλήλους, προμηθευτές κ ουσιαστικά τηρούν ότι τους ζητήθηκε, είναι τραγική η στάση όσων συμβάλλουν στην πλήρη απαξίωση της 2ης κατηγορίας του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου.»

Share it