Search

“Her World, Her Rules” και «Τρίποντα στα Σχολεία» με την Εβίνα Μάλτση στην Αλεξανδρούπολη (+video & photos)

Το πρόγραμμα “Her World, Her Rules” που εκπονεί η ΕΟΚ με την υποστήριξη της FIBA βρήκε θερμή φιλοξενία και στην Αλεξανδρούπολη, με την πολύτιμη συνεισφορά της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Παράλληλα, «έτρεξε» και το πρόγραμμα «Τρίποντα στα Σχολεία» φέρνοντας ακόμη περισσότερα παιδιά κοντά στο μπάσκετ.

Κορίτσια και αγόρια από δημοτικά σχολεία της πρωτεύουσας Έβρου, μυήθηκαν στο μπάσκετ από την κορυφαία αθλήτρια όλων των εποχών Εβίνα Μάλτση που μαζί με τον προπονητή Θωμά Χαρμπαλή εκπροσώπησαν την Ομοσπονδία, ενώ στην δράση την Τρίτη 9/11 στο κλειστό «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», ήταν και οι προπονητές της Ολυμπιάδας Αλεξανδρούπολης Μάριος Ξανθίδης και Μιχάλης Γιαβρίδης, καθώς και ο αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και πρόεδρος της Ολυμπιάδας Βασίλης Χαλκιάς.

Τα παιδιά έφυγαν καταενθουσιάσμενα από το γήπεδο, ενώ νωρίτερα έκαναν ερωτήσεις στην Εβίνα Μάλτση για την καριέρα της και το μπάσκετ.

Λίγα λόγια για την Εβίνα Μάλτση

Γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1978 στη Γουμένισσα του Κιλκίς.

Η Μάλτση ξεκίνησε το μπάσκετ στην ομάδα της πατρίδας της, τον ΑΟΚ Γουμένισσας το 1990, με την οποία έπαιξε στην Α2 εθνική κατηγορία. Το 1997 πήγε στο Μέγα Αλέξανδρο και το 1998 στη ΜΕΝΤ της Θεσσαλονίκης, ομάδες της Α1. Από το 2000 ως το 2004 αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο έπαιξε στην Ευρωλίγκα, αφού είχε κάνει το νταμπλ το 2000 κατακτώντας Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος. Στην χώρα μας αγωνίστηκε και στον Ολυμπιακό.

Στο εξωτερικό έχει παίξει σε Γαλλία και Ισπανία και το 2007 αγωνίστηκε στο WNBA στις Κονέκτικατ Σαν και είναι μόλις η δεύτερη Ελληνίδα που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο μετά την Αναστασία Κωστάκη. Συμμετείχε σε 26 παιχνίδια, έχοντας κατά μέσο όρο 5,7 πόντους, 2,5 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ. Ο καλύτερός της αγώνας ήταν στις 7 Ιουλίου του 2007, στη νίκη απέναντι στις Λος Άντζελες Σπαρκς, όπου πέτυχε 23 πόντους με 5/5 τρίποντα.

Το 2009 αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης γυναικών, με μ.ο. πόντων 22,5, αν και η Ελλάδα τερμάτισε στην 5η θέση. Με την εθνική ομάδα έχει λάβει επίσης μέρος στην Ολυμπιάδα 2004, όπου τερμάτισε στην 7η θέση και στο Ευρωμπάσκετ 2005, όπου η ομάδα τερμάτισε 10η αλλά η ίδια ήταν στην 9η θέση των σκόρερ με 92 πόντους (13,1 μ.ο.) και συμπεριλήφθηκε στην τιμητική δωδεκάδα. Επίσης ήταν στην κορυφαία 5άδα του Eurobasket το 2017 που η Εθνική κατέκτησε την 4η θέση.

Δείτε τι δήλωσε στο SA και στον Κοσμά Πανταζή:

Δείτε φωτογραφίες από την δράση:

Share it