Search

Έφτασε τις 50 ασίστ στην Super League 1 ο Πέτρος Μάνταλος που πάει για ρεκόρ!

Δίνοντας την 6η φετινή του ασίστ στο “Γεώργιος Καμάρας”, ο Πέτρος Μάνταλος έφτασε τις 50 ασίστ στην καριέρα του στη Super League.

Με αυτή ο Κομοτηναίος αρχηγός της «Ένωσης» έφτασε τις 50 στην καριέρα του στην Super League και πλέον απειλεί το ρεκόρ του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος έχει μόλις μία περισσότερη. Σημειώνεται πως πριν από τη Super League δεν υπήρχε επίσημη καταγραφή των ασίστ ως στατιστικό στοιχείο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Πέτρος Μάνταλος χρειάστηκε να παίξει 249 αγώνες στην κατηγορία για τα δώσει την 50η του ασίστ, ενώ ο Φορτούνης έχει φτάσει τις 50 μετά από 186 αγώνες. Ο 30χρονος άσος της «Ένωσης» έχει ήδη 6 ασίστ στις πρώτες 9 αγωνιστικές, ενώ κανένας άλλος δεν έχει ξεπεράσει τις 3 ως τώρα. Οι καλύτερες σεζόν του ήταν η προπέρσινη με 11 και η περσινή με 9 ασίστ.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Λίγκας αναφέρει:

\”Δίνοντας την 6η φετινή του ασίστ στο “Γεώργιος Καμάρας”, ο Πέτρος Μάνταλος έφτασε τις 50 ασίστ στην καριέρα του στη Super League. Είναι μόλις ο δεύτερος στην ιστορία ποδοσφαιριστής, που φτάνει αυτό τον αριθμό και είναι μόλις μια πίσω από τον πρώτο Κώστα Φορτούνη.

Ο Μάνταλος ξεκίνησε τη σεζόν τρίτος, αλλά ήδη έχει περάσει τον Χαβιέ Ούμπιδες, που σταμάτησε στις 48. Στα χρόνια πριν τη Super League μεσουράνησαν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές με περισσότερες ασίστ, όπως ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο Βασίλη Τσιάρτας, οι πιο πρόσφατοι. Ωστόσο πριν από τη Super League δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή των ασίστ.

Ο Πέτρος Μάνταλος χρειάστηκε να παίξει 249 αγώνες στην κατηγορία για τα δώσει την 50η του ασίστ, ενώ ο Φορτούνης έχει φτάσει τις 50 μετά από 186 αγώνες. Επίσης είναι εντυπωσιακό ότι έχει ήδη έξι ασίστ στις πρώτες εννέα αγωνιστικές, ενώ κανένας άλλος δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις ως τώρα. Οι καλύτερες σεζόν του ήταν η προπέρσινη με 11 και η περσινή με 9 ασίστ. Επιδόσεις που απειλεί, έχοντας ήδη έξι στα πρώτα εννέα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα.”

Share it