Δικαίωση για τις αθλήτριες του beach handball που δεν δέχτηκαν να φορούν μπικίνι καταγγέλλοντας τον σεξισμό

Ηθική δικαίωση έστω και μερικούς μήνες μετά, για τις αθλήτριες μπιτς χάντμπολ, καθώς η Παγκόσμια ομοσπονδία άλλαξε τον κανονισμό με τα μπικίνι.

Σύμφωνα με τις «προδιαγραφές» της IHF οι αθλήτριες στο μπιτς χάντμπολ ήταν υποχρεωμένες να φορούν μπικίνι που στα πλάγια δεν ήταν μεγαλύτερο από 10 εκατοστά στους αγώνες, κάτι στο οποίο πρώτες αντέδρασαν οι αθλήτριες της Εθνικής Νορβηγίας πριν λίγους μήνες.

Βλέποντας πως η Παγκόσμια ομοσπονδία εστιάζει περισσότερο στο τι θα φορέσουν στην άμμο, από το ίδιο το αθλητικό προϊόν, οι παίκτριες της Νορβηγίας είχαν φορέσει σορτσάκια-κολάν, ως αντίδραση, που ωστόσο τους κόστισε ένα πρόστιμο. Στο πλευρό των αθλητριών στάθηκε η ομοσπονδία της χώρας τους, θέτοντας ζήτημα για τον προσβλητικό για τις γυναίκες, κανονισμό.

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες καθώς μέχρι και η γνωστή τραγουδίστρια Pink, τα έβαλε με την IHF λέγοντας πως θέλει να πληρώσει η ίδια το πρόστιμο (ήταν 1.500 ευρώ).

Η γενική κατακραυγή ανάγκασε τους ανθρώπους της παγκόσμιας ομοσπονδίας να συνεδριάσουν με αφορμή το θέμα αυτό και να αλλάξουν τον κανονισμό, επιτρέποντας να φορούν και σορτσάκια -κολάν, ή αντίστοιχα σορτς που προβλέπονται σε αγώνες για άνδρες και γυναίκες.

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή «ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4» της ΕΡΤ η αθλήτρια της ομάδας beach handball των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης Δήμητρα Σαββαλάκη. Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το 1:06:57 έως 1:16:27 επιλέγοντας την εκπομπή με ημερομηνία 2 Νοεμβρίου ΕΔΩ.

 

 

Share it