Search

Φοιτητής σε τμήμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ορεστιάδα ο Αλέξανδρος Αλέρου!

Τον έχουν πει «Αντετοκούνμπο του Στίβου» και όχι άδικα.

Ο Αλέξανδρος Αλέρου, στα 19 του χρόνια, έχοντας φτάσει σε επιδόσεις πολύ σπουδαίες για το νεαρό της ηλικίας του στα 400μ., βρίσκεται πλέον στην Θράκη και θα φοιτήσει στο τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στην Ορεστιάδα.

Τον Αλέξανδρο που γεννήθηκε στη Νιγηρία το 2002 και από το 2003 ζει στην Ελλάδα, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, γράφοντας χαρακτηριστικά σε ανάρτηση του: «ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΣ ,ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ,ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΑ,ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΑΛΕΡΟΥ,ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ…»

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Αλέρου

Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2002 στη Νιγηρία και τον Ιανουάριο του 2003 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα με την οικογένεια του. Το 2013 ήρθε στον δρόμο του ο στίβος και ο ΓΑΣ Κιλκίς. Όπως δήλωνε το 2018 στην Εφημερίδα «Πρώτη Σελίδα», η μικρότερη αδερφή του τον προέτρεψε να μπει στο άθλημα.

Ο Αλέρου μεταξύ άλλων επιδόσεων και ρεκόρ, αναδείχθηκε Χρυσός πανελληνιονίκης στα 400μ. με 48:83, 18η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη το 2019.

Τον Ιανουάριο του 2020, στα 6χλμ. της κοινής κατηγορίας Εφήβων –Νέων και Ανδρών στο πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου, θα πάρει την πρώτη θέση με εξαιρετική εμφάνιση. «Θέλω να κάνω τη ζωή μου καλύτερη και να προσπαθήσω να καταρρίψω ρεκόρ ζωής», αναφέρει στην κάμερα του OPEN τον Φεβρουάριο του 2020. Λίγες μέρες μετά βραβεύεται μεταξύ των κορυφαίων από τον ΣΕΓΑΣ για τις επιδόσεις του.

Share it