Search

“Μάχη” για την κορυφή του τοπ σκόρερ της Α’ ΕΠΣ Ξάνθης! Τα στατιστικά και οι αριθμοί των 109 τερμάτων

Με την διεξαγωγή της 6ης αγωνιστικής συμπληρώθηκε και ξεπεράστηκε μαζί το 1/4 της διεξαγωγής της Α’ κατηγορίας οπού μέχρι τώρα σημειώθηκαν 109 γκολ, εκ των οποίων 3 αυτογκόλ, με την κούρσα των σκόρερ να οδηγούν οι Πάρης Κοτόπουλος και Άλμπερτ Γκασπαριάν με 5 τέρματα έκαστος

Μάλιστα η ομάδα του Πετεινού πέρα απο τον Κοτόπουλο έχει στους κορυφαίους σκόρερ και τον Γιάννη Χριστοφορίδη που έχει σκοράρει 4 τέρματα, όσα έχουν ο μέσος της Θαλασσιάς Λάζαρος Ορφανίδη αλλά και ο επιθετικός της Ελπίς Γενισέας Κώστας Ξαντινίδης. Το γεγονός της παρουσίας ειδικά στις ομάδες που διεκδικούν την πρωτιά τόσο μεγάλης μεσοεπιθετικής ποιότητας μας κάνει να περιμένουμε μεγάλη μάχη πέρα απο τον τίτλο και στην μάχη του πρώτου σκόρερ.

Μετά από 6 στροφές η πρωτοπόρος Θαλασσιά διαθέτει την καλύτερη επίθεση με 17 τέρματα όντας και η ομάδα με τους πιο πολλούς διαφορετικούς σκόρερ, καθώς 8 διαφορετικοί παίκτες της έχουν σκοράρει. Δεύτερη καλύτερη επίθεση έχει ο Πετεινός με 15 τέρματα, ενώ διψήφιο αριθμό γκολ έχουν επίσης οι Ηρακλής Ζυγού και Ελπίδα Γενισέας με 12, όπως και Βιστωνίδα, Απόλλων Διομηδείας και Παύλος Μελάς Κουτσού με 10 γκολ.

Να σημειώσουμε πως από 7 διαφορετικούς σκόρερ σε αυτές της 6 πρώτες αγωνιστικές έχουν οι Άρης Πετεινού, Ηρακλής Ζυγού, Βιστωνίδα, Ελπίδα Γενισεάς, Απόλλων Διομηδείας και ο Φίλιππος Δροσερού. Αξίζει επίσης να τονίσουμε πως 23 διαφορετικοί παίκτες έχουν καταφέρει να σκοράρουν από 2 γκολ και πάνω, ενώ από 1 γκολ έχουν σκοράρει 42 διαφορετικοί παίκτες

Αναλυτικά οι 23 παίκτες που έχουν σκοράρει απο 2 και πάνω γκολ:

5 γκολ: Πάρης Κοτόπουλος(Άρης Πετεινού), Άλμπερτ Γκασπαριάν(Π. Μελάς Κουτσού)

4 γκολ: Λάζαρος Ορφανίδης(Αν. Θαλασσιάς), Γιάννης Χριστοφορίδης(Άρης Πετεινού), Κώστας Ξαντινίδης(Ελπίς Γενισέας)

3 γκολ: Γιάννης Καζάκης(Αν. Θαλασσιάς), Κυριάκος Κωφίδης, Γιάννης Ισκελής(Ηρακλής Ζυγού),  Φώτης Τζεβελέκης(ΑΟ Βιστωνίδας), Κώστας Μιχαηλίδης(Απόλλων Διομηδείας), Μέρτ Μπεγδές(Π. Μελάς Κουτσού)

2 γκολ: Δημήτρης Εφεντόπουλος, Αλέξανδρος Κούπας(Αν. Θαλασσιάς), Άγγελος Τουρατζίδης(Άρης Πετεινού), Στέλιος Κωφίδης(Ηρακλής Ζυγού), Αλέξης Μπουνταγκίδης, Παναγιώτης Πεντεζίδης(Ελπίς Γενισέας), Ιορδάνης Κιολείδης(ΑΟ Βιστωνίδας), Τόλης Τσανακτσόγλου(Απόλλων Διομηδείας), Ερσάλ Χασάνογλου, Σταύρος Βασιλειάδης(Φίλιππος Δροσερού), Νίκος Καλλίδης, Χρήστος Περτσανίδης(Απόλλων Ξάνθης)

Share it