Search

Σαμοθράκη: Προσπάθεια για επανασύσταση της ομάδας ποδοσφαίρου και δημιουργία ακαδημιών μπάσκετ & βόλεϊ!

Του Κοσμά Πανταζή

Προσπάθεια για σύσταση αθλητικού σωματείου καταβάλλεται στην Σαμοθράκη.

Η πρωτοβουλία ανήκει σε κατοίκους του νησιού, γονείς κυρίως, αλλά και ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό. Στόχος η επανασύσταση της ομάδας ποδοσφαίρου, αλλά και η δημιουργία ακαδημιών μπάσκετ και βόλεϊ.

Η Σαμοθράκη εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχει καμία ομάδα σε κανένα άθλημα. Θυμίζουμε ότι αναφορικά με την ομάδα ποδοσφαίρου, η τελευταία της παρουσία στις κατηγορίες της ΕΠΣ Έβρου ήταν την σεζόν 2014-15 αγωνιζόμενη στην Α’ κατηγορία.

Τον Μάιο του 2014, η ΣΑΟΣ όπως ονομαζόταν, κατέκτησε την 1η θέση στον Α’ όμιλο της Β’ κατηγορίας και ανέβηκε στην Α’ κατηγορία. Η ομάδα της Σαμοθράκης, είχε πανηγυρίσει τότε το πρωτάθλημα με διαφορά 5 βαθμών από τη δεύτερη ομάδα που ήταν το Αρίστείνο. Αρνητική εντύπωση είχε προκαλέσει το γεγονός, ότι στην απονομή του κυπέλλου και των μεταλλίων, δεν παρευρέθηκε κανένας εκπρόσωπος της τότε διοίκησης της ΕΠΣ στο νησί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τις απονομές να κάνει ο τότε δήμαρχος Σαμοθράκης Γεώργιος Χανός που έφυγε από την ζωή το Δεκέμβριο του 2019. Η επιτυχία αυτή τότε είχε αφιερωθεί στους εκλιπόντες Βασιλούδια Βασίλειο, Βότσο Αθανάσιο, Μαλτέζο Μάκη και στον εκλιπόντα ιδρυτή της ομάδας Γιατράκη Μανώλη.

Η ΣΑΟΣ την επόμενη σεζόν (2014-15), ως μία από τις πρωταθλήτριες της Β’ κατηγορίας, αγωνίστηκε στην μεγάλη κατηγορία του νομού, αλλά δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά, καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση με μόλις 5 βαθμούς και γνωρίζοντας τον υποβιβασμό. Μετά τον υποβιβασμό αυτό η ομάδα δεν μπόρεσε ποτέ να επανέλθει έχοντας πολλά οικονομικά προβλήματα και ελάχιστη στήριξη από το νησί. Δίπλα στην τελευταία σεζόν της ομάδας είχε σταθεί η Όλγα Βρετοπούλου, στηρίζοντας την δύσκολη προσπάθεια.

Θυμίζουμε ότι παλαιότερα υπήρχε και ο ΑΟ Σαμοθράκης, ο οποίος μάλιστα είχε αναδειχθεί δύο φορές πρωταθλητής στην Α’ κατηγορία του νομού. Τις σεζόν 1996-97 και 2000-01. Επίσης μία φορά είχε αναδειχθεί και κυπελλούχος Έβρου.

Πλέον, με το νέο αυτό εγχείρημα η ομάδα μπορεί να ξανά δημιουργηθεί, ενώ η ανακατασκευή δύο γηπέδων μπάσκετ και ενός βόλεϊ που ολοκληρώθηκε πριν μερικές εβδομάδες στο Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας και στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σαμοθράκης, βάζει τις βάσεις για την δημιουργία των ακαδημιών μπάσκετ και βόλεϊ.

Η αντιδήμαρχος της Σαμοθράκης Αναστασία Τερζή (με αρμοδιότητες Οικονομικών Θεμάτων, Διοικητικών θεμάτων Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, Τεχνικών έργων εκτός ύδρευσης, έργων προστασίας περιβάλλοντος και πρασίνου), απευθύνει κάλεσμα – πρόσκληση ενδιαφέροντος σε όλους για βοήθεια στην προσπάθεια αυτή. Αναλυτικά αναφέρει:

«Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη σύσταση Αθλητικού Σωματείου στη Σαμοθράκη.

Η πρωτοβουλία ανήκει σε κατοίκους του νησιού, γονείς κυρίως, αλλά και ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό.Σκοπός μας, μέσω των ομαδικών αθλημάτων, είναι η καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος,της συνεργασίας,της αλληλεγγύης.

Ο πρώτος στόχος μας είναι η ανασύσταση της ομάδας ποδοσφαίρου και η δημιουργία ακαδημιών μπάσκετ και βόλεϊ.

Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών,που θα αντιμετωπίσουμε.Το εγχείρημα είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.Στην αρχή ήμασταν λίγοι, γίναμε πολλοί και θέλουμε να γίνουμε ακόμα περισσότεροι.

Ζητούμε τη βοήθεια και τη συμμετοχή όλων.Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε θαύματα.

Πληροφορίες inbox».

Share it