Search

«Λύγισε» στο τάι μπρέικ από την Καβάλα η Νίκη Αλεξανδρούπολης

Σε ένα ενδιαφέρον σε εξέλιξη ματς στην Αλεξανδρούπολη, η Καβάλα επικράτησε της γηπεδούχου Νίκης με 3-2 σετ.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο τάι μπρέικ με τις δύο ομάδες να χαρίζουν όμορφο θέαμα στους πολλούς φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου «Μιχάλης Παρασκευόπουλος».

Νίκη και Καβάλα έπαιξαν επίσημο αγώνα μετά από 1 περίπου χρόνο, καθώς λόγω διακοπής για τον κορονοϊό, σχεδόν όλη η περσινή σεζόν πήγε χαμένη. Στη σημερινή αναμέτρηση η Νίκη «πλήρωσε» τα λιγότερα φιλικά που έπαιξε, πρόβλημα που είναι γνωστό για όλες τις ομάδες του Έβρου στο βόλεϊ που δυσκολεύονται κάθε χρόνο στην προετοιμασία τους να βρουν ομάδες λόγω της γεωγραφικής τους θέσης.

Το πρώτο σετ ήταν συγκλονιστικό σε εξέλιξη, με το τελικό του σκορ να είναι 33-31 υπέρ της Καβάλας! Οι δύο ομάδες της Περιφέρειας ΑΜΘ πήγαιναν χέρι χέρι σε όλη την διάρκεια του σετ, το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Κατά την διάρκεια του σετ η Νίκη είχε προβάδισμα 20-18 & 22-20, αλλά ο ΑΟΚ πήρε κεφάλι στο σκορ με 22-23. Από εκείνο το σημείο και μετά οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν πόντο πόντο, με τις φιλοξενούμενες να κάνουν τελικά το 0-1 μετά από ένα λάθος της Παπάζογλου.

Στο 2ο σετ η Νίκη ήταν καλύτερη. Είχε μεγαλύτερη σταθερότητα στο παιχνίδι της, είχε το προβάδισμα καθόλη την διάρκεια του και το κατέκτησε με 25-17. Τα πολλά χαμένα σερβίς ήταν το μεγάλο μειονέκτημα της εβρίτικης ομάδας στο αποψινό ματς, ενώ ζήτημα υπήρξε και στα τελειώματα των επιθέσεων, με αποτέλεσμα η Καβάλα να πάρει πολύ εύκολα (13-25) το 3ο σετ και να προηγηθεί 1-2.

Στο 4ο σετ η Καβάλα κόντραρε τη Νίκη μόνο μέχρι το 14-14. Από εκεί και μετά η Νίκη με 18-14, 22-17 και εν τέλει με 25-18 ισοφάρισε σε 2-2. Στο 5ο και τελευταίο σετ η Καβάλα προηγήθηκε με 7-4 και 9-7, αλλά η Νίκη επέστρεψε στο 9-9. Ο ΑΟΚ ξανά πήρε το προβάδισμα, η Νίκη δεν μπόρεσε να ακολουθήσει και το τελικό 10-15 έδωσε το τάι μπρέικ στην Καβάλα.

Η Νίκη που και φέτος έχει ένα πολύ καλό υλικό δεν θα μείνει και δεν πρέπει να μείνει στην ήττα αυτή αλλά να κοιτάξει μπροστά. Άλλωστε σήμερα πήρε και τον πρώτο της βαθμό, πράγμα σημαντικό για την δύσκολη συνέχεια.

Συνθέσεις:

Νίκη Αλεξ/πολης (Μουστακίδης): Μπαρή, Χατζηχαραλάμπους, Καραμιχάλη, Παπάζογλου, Μπαχλαβά, Προφάντη, λ- Καραμπάση (Καράμπαλη, Λαμπρίδου, Αθανασοπούλου, Αφεντουλίδη, Σαράντη).

ΑΟ Καβάλα (Μπαλάσας): Γκίκα, Ντενέιγκα, Γεωργιάδη, Τσακιρίδου, Βατκαλή, Ρωσιάδου, λ- Γερακίνη (Μπαρντακτζιάν, Ιωαννίδου).

Share it