Search

Η θέση της Ξάνθης για τα δημοσιεύματα περί εντάλματος σύλληψης του Μπίλ Πάπας και εμπλοκής της ομάδας

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sidney Morning Herald το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας εξέδωσε την Τετάρτη 20/10 ένταλμα σύλληψης για τον κύριο Μπίλ Πάπας και ζητά την έκδοση του από την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «επανειλημμένη ανυπακοή» ως προς τις δικαστικές αποφάσεις και την προσπάθεια του να αποφύγει να επιδώσει σημαντικά έγγραφα.

Όπως τονίζεται, με αυτό το ένταλμα θα δοθεί το σήμα στις ομοσπονδιακές αρχές της κυβέρνησης να ξεκινήσουν διαδικασίες διαπραγματεύσεων με τις αρχές της Ελλάδας για να υποχρεωθεί ο Πάπας να επιστρέψει στην Αυστραλία. Αναφέρεται, ωστόσο, ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μήνες.

Πάντως θα πρέπει να τονιστεί πως από την πλευρά της ομάδας της  Ξάνθης υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται για ένταλμα σύλληψης, αλλά για ένταλμα προσαγωγής, αφού δεν πρόκειται για μία υπόθεση που βρίσκεται στα ποινικά, αλλά στα αστικά δικαστήρια που δεν έχουν δικαιοδοσία να ζητήσουν ένταλμα σύλληψης και έκδοση στην χώρα.

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι πρόκειται για ένταλμα προσαγωγής, με σκοπό την προσκόμιση εγγράφων και στοιχείων που θα βοηθήσουν στην διαλεύκανση της υπόθεσης. Τέλος από την πλευρά του Ξανθιώτικου συλλόγου τονίζουν ότι ΔΕΝ υπάρχει κανένας νομικός και οργανικός σύνδεσμος της ομάδας με την εταιρία που εμπλέκεται με το φερόμενο σκάνδαλο, άρα δεν υπάρχει κανένα ζήτημα που να έχει σχέση με την ομάδα που συνεχίζει απερίσπαστη την προετοιμασία της για τα ματς με τον Ιωνικό για το Κύπελλο και τη Νίκη Βόλου για το πρωτάθλημα

Share it