Search

Σημαντικές διακρίσεις για τα Πρότυπα Διαγνωστικά Κέντρα “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” του Έβρου στα ΗΕΑLTHCARE BUSINESS AWARDS

Με μεγάλη συμμετοχή επιφανών εκπροσώπων του ευρύτερου κλάδου της Υγείας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου η τελετή απονομής των βραβείων Healthcare Business Awards 2021. Ο θεσμός που επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και κοινωνικής προσφοράς στον κλάδο της Υγείας, διοργανώθηκε με επιτυχία για 6η χρονιά από την Boussias και το Health Daily.
Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων ήταν φέτος ο Ακαδημαϊκός και πρώην Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Λουκάς Παπαδήμος.

Περισσότεροι από 300 εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς, της Ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, κοινωφελών οργανισμών και συλλόγων ασθενών, συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τις καλύτερες εκφάνσεις της προσφοράς στην Υγεία, την Επιστήμη και την Κοινωνία, για τη χρονιά που πέρασε. Οι βραβεύσεις φέτος έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς ένα μεγάλο μέρος των δράσεων αφορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

Στην εκδήλωση αυτή τα Πρότυπα Διαγνωστικά Κέντρα “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” κατάφεραν να αποσπάσουν δύο βραβεία.

Το πρώτο αφορά την συνεισφορά της σε «Δράσεις για τον Έλεγχο και τη Μείωση του ιού SARS-CoV-2» και το δεύτερο για «Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης».

Πιο αναλυτικά κατέκτησε το SILVER βραβείο στην κατηγορία ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΙΟΥ SARS-CoV-2 στο Νομό Έβρου με ενέργειες αλλά και σε όμορους νομούς της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης.
Το βραβείο παρέλαβε η κ. Τσίγαλου Χριστίνα, MD, PhD, Βιοπαθολόγος-Μικροβιολόγος Επ.Καθηγήτρια Ιατρικής Μικροβιολογίας ΔΠΘ, η οποία δήλωσε:

«Με την πολυεπιστημονική ομάδα που έχει δημιουργηθεί στα Πρότυπα Διαγνωστικά Κέντρα ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ αποτελούμενη από ιατρούς, μοριακούς βιολόγους και τεχνολόγους προσπαθούμε συνεχώς από την πρώτη ώρα λειτουργίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση και παρακολούθηση των ασθενών μας.

Ευχαριστούμε για αυτό, όλους τους συνεργάτες μας, για την άμεση και έγκαιρη ανταπόκριση στις ανάγκες που προέκυψαν την τελευταία διετία. Ανταποκρίθηκαν σε αυτές με συνέπεια, ευσυνειδησία και επαγγελματισμό σε μία δύσκολη και ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο όπως αυτή της πανδημίας.

Αυτή η αυθόρμητη ανταπόκριση ανέδειξε, μέσα στην υπάρχουσα υγειονομική κρίση, την προσφορά των υγειονομικών στην διάγνωση της νόσου αλλά και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώθηκε επέβαλε την άμεση και γόνιμη συνεργασία και στήριξη με πολλούς φορείς όπως δήμους, συλλόγους, επαγγελματικές ομάδες αλλά και ιδιώτες ώστε να αποφευχθεί και να ελεγχθεί γρήγορα η διασπορά της πανδημίας.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η ενεργοποίηση της κοινωνίας και η εμπιστοσύνη που έδειξαν στα Πρότυπα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ η οποία αποτυπώνεται με περισσότερα από 32.000 μοριακά τεστ από το καλοκαίρι του 2020 έως σήμερα στον Ν. Έβρου και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης.

Το πλήρως εξοπλισμένο Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας με 4 αυτόματους, τελευταίας γενιάς αναλυτές έκλυσης γενετικού υλικού, που είναι σε θέση να επεξεργαστούν έως και 200 δείγματα την ώρα, σε χρονικό διάστημα λιγότερο των 4 ωρών και 2 αναλυτές κλασσικής και ισοθερμικής PCR, καθώς και αυτόματο αναλυτή για τον προσδιορισμό αντισωμάτων, τόσο αυτών από νόσο όσο και μετά τον εμβολιασμό, έδωσαν την δυνατότητα πραγματοποίησης εκατοντάδων τεστ με μοναδικό στόχο τον έλεγχο και την μείωση του ιού σε ολόκληρο το Ν. Έβρου, αλλά και στην ευρύτερη περιφέρεια της ΑΜΘ.

Μπορώ να αναφέρω με αίσθημα ευθύνης ότι τα Εργαστήρια Δημόκριτος συνέβαλλαν στον έλεγχο της πανδημίας, στηρίζοντας δημόσιες δομές και αποσυμφορώντας νοσοκομεία που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα φόρτου εργασίας κατά την διάρκεια ιδιαίτερα του 2ου κύματος.

Επίσης πραγματοποιήσαμε συνεχείς ελέγχους , πολλές φορές και εκτός του συμβατικού ωραρίου εργασίας σε κλειστές δομές φροντίδας ηλικιωμένων προασπίζοντας την αδιάλειπτη λειτουργία τους.»

Ευχαριστούμε πολύ την κριτική επιτροπή για την βράβευση που ήρθε ως

αναγνώριση των προσπαθειών μας όλα αυτά τα χρόνια και μας δίνει κουράγιο

να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις σύγχρονες προκλήσεις με

ευσυνειδησία και υπευθυνότητα.

Στην δεύτερη βράβευση απονεμήθηκε το BRONZE βραβείο στην κατηγορία ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, στο Νομό Έβρου με ενέργειες και σε όμορους νομούς της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο παρέλαβε ο κ. Πανταζής Νικόλαος, Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Δημόκριτος ΑΕ, Ιατρός Ακτινολόγος, ο οποίος δήλωσε:

«Ευχαριστούμε πολύ την αξιότιμη κριτική επιτροπή, που μας επέλεξε μεταξύ άλλων εξαιρετικών υποψηφιοτήτων. Το βραβείο ανήκει και το αφιερώνω σε όλη την καταπληκτική ομάδα του «Δημόκριτου», γιατί ο «Δημόκριτος» είναι οι άνθρωποί του και όλο το επίτευγμα αυτό είναι προϊόν συλλογικής προσφοράς. Τους ευχαριστώ μέσα από τη καρδιά μου!

Η εταιρεία ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ξεκίνησε την λειτουργία της το 2008 στην Ορεστιάδα, με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας, υψηλής ποιότητας για όλους τους ηλικιακούς πληθυσμούς.

Σήμερα δραστηριοποιείται στο Νομό Έβρου αναπτύσσοντας το δίκτυο του σε Διδυμότειχο, Αλεξανδρούπολης αλλά και στην Αγιά Λάρισας, σε πρότυπους ιατρικούς χώρους με τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας, με μεγάλες επενδύσεις σε ιατρικό εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής, καλύπτοντας όλη τη γκάμα διαγνωστικών εξετάσεων στο τομέα της απεικόνισης και της βιοπαθολογίας.

Για όλους εμάς – το ιατρικό, υγειονομικό προσωπικό και τα διοικητικά στελέχη – η προάσπιση της υγείας και η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, αποτελούν έργο ζωής σε συνδυασμό με τη δέσμευση να προστατεύσουμε τους ανθρώπους και να στηρίζουμε την κοινωνία και τις ευπαθείς ομάδες μέσα από αλλεπάλληλες δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Από την αρχή την πανδημίας ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή και συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις στον περιορισμό και αντιμετώπισή της.

Οι ανάγκες της κοινωνίας και ειδικά των ευπαθών ομάδων παραμένουν πρώτη προτεραιότητα και η ανάδειξη νέων δράσεων αποτέλεσε βασικό στοιχείο για την υγειονομική ανασυγκρότηση στο Ν. Έβρου, με άμεσες υπηρεσίες και ανταπόκριση για τους πολίτες.

Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ στοχεύει να πρωτοστατήσει και στο μέλλον στις εξελίξεις στο χώρο της πρωτοβάθμιας υγείας, να αναπτύξει τις δράσεις του έχοντας ως επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ και να συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Πολιτείας και της Κοινωνίας, θέτοντας αδιάλειπτα τις δυνάμεις του στη διάθεση όλων όσων την έχουν ανάγκη!»

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ίδιες κατηγορίες βραβεύτηκαν γνωστές μεγάλες εταιρείες στον χώρο της υγείας όπως η Novartis Hellas, ο Όμιλος ΙΑΣΩ και το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center. Δείτε αναλυτικά τις βραβεύσεις στις κατηγορίες όπου απέσπασαν βραβεία και τα Πρότυπα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”.

Δράσεις για την αντιμετώπιση της Covid-19

Δράσεις Υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες

GOLD

Novartis Hellas: Ενδυνάμωση/Υποστήριξη ασθενών

SILVER

ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ Πρότυπο Διαγνωστικό Εργαστήριο – Ν. Έβρου & Θράκης: Δράσεις για τον Έλεγχο και την Μείωση της Διασποράς του Ιού SARS-CoV-2

SILVER

Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»: COVID-19 & Καρκίνος Μαστού 2.0

BRONZE

Γενικό Νοσοκομείο Χανίων: Περιορισμό της Μετάδοσης Covid-19 σε Μονάδες Τεχνικού Νεφρού

Νοσοκομεία – Ιδιωτικές Κλινικές – Διαγνωστικά Κέντρα

Ενότητα 3. Κοινωνική Ευαισθησία

Κοινωνία

GOLD

Όμιλος ΙΑΣΩ: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης “δίπλα σας”

GOLD

Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας – Νοσηλευτική Μονάδα Άργους: Ενεργοποίηση Εθελοντών Νοσηλευτών και Μαίων για τη Διαχείριση της Πανδημίας

SILVER

Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας – Νοσηλευτική Μονάδα Άργους: Ομάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης

BRONZE

ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ Πρότυπο Διαγνωστικό Εργαστήριο – Ν. Έβρου & Θράκης: Δράσεις ΕΚΕ με Όραμα την Αναβάθμιση Υγείας για Όλη την Κοινωνία

BRONZE

ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center: Το Ερρίκος Ντυνάν στις εφημερίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας για Νon-Covid περιστατικά

BRONZE

Κλινική Ψυχικής Υγείας «Άγιος Χαράλαμπος»: Συνεισφορά της Κλινικής Ψυχικής Υγείας «Άγιος Χαράλαμπος» στην Κοινωνία

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα. Μίνα Γκάγκα, η οποία απένειμε και τις τιμητικές διακρίσεις. Από το υπουργείο Υγείας επίσης παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Share it