Search

Μπαλάρα στο πρώτο ημίχρονο για την άτυχη και με λάθη στο δεύτερο Εθνική που έχασε στην Σουηδία και ελπίζει σε “θαύμα” για το Μουντιάλ!

Καταπληκτικό 45λεπτο για την Εθνική μας, με βασικό τον Εβρίτη Μανώλη Σιώπη, με δύο δοκάρια και οκτώ τελικές για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην κατάμεστη Friends Arena, την ίδια ώρα που οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν ένα μακρινό σουτ στα πρώτο μισό, αυτό του Φόρσμπεργκ που μπλόκαρε ο Βλαχοδήμος.

Όσο μυαλωμένο παιχνίδι έκανε στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική, άλλα τόσα σοβαρότατα λάθη έκανε στο δεύτερο. Στο 56′ ο Μπουχαλάκης έκανε πάσα στον Κουάισον και το σουτ που επιχείρησε ο Σουηδός φορ υποχρέωσε σε πολύ δύσκολη απόκρουση τον Βλαχοδήμο. Δύο λεπτά αργότερα ο Μαυροπάνος έπεσε άτσαλα πάνω στον Ίσακ, τον ανέτρεψε ξεκάθαρα και ο Γερμανός διαιτητής Tobias Stieler καταλόγισε πέναλτι. Ο Φόρσμπεργκ στο 59′ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα και έγραψε το 1-0. Δέκα λεπτά μετά το γκολ του Φόρσμπεργκ, ήρθε και νέο δώρο από την ελληνική ομάδα. Ο Όλσεν έκανε βολέ, ο Χατζηδιάκος δεν λειτούργησε σωστά, υπήρξε ασυνεννοησία με Βλαχοδήμο και Μαυροπάνο, ο Ίσακ επωφελήθηκε, πλάσαρε μέσα από την περιοχή και σκόραρε για το 2-0 στο 69′.

Τα λεπτά που είχαν απομείνει ήταν απλά διαδικαστικά. Χωρίς η Σουηδία να είναι καλύτερη, τιμώρησε την Ελλάδα που έκανε αμυντικά λάθη και που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Χατζηδιάκου στο 86′.

Κάπως έτσι, η Ελλάδα βλέπει τις ελπίδες να εξανεμίζονται αναφορικά με την κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων, αφού ψάχνει 2/2 στη συνέχεια και η Ισπανία να έχει 0/2 ή έναν βαθμό στο τελευταίο ματς με την Σουηδία!

Σουηδία: Όλσεν, Κραφτ, Λίντελεφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Όλσον, Φόρσμπεργκ (87΄ Όλσον), Έκνταλ (81΄ Κατζούστε), Κλάεσον (81΄ Σβάνμπεργκ), Κουάεσον (87΄ Τζιόκερς), Ίσακ.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Γιαννούλης (84΄ Λημνιός), Μπουχαλάκης, Σιώπης (71΄ Πέλκας), Μπακασέτας, Μασούρας (71΄ Τζόλης), Παυλίδης (75΄ Δουβίκας).

Share it