Search

Τρίποντο με ανατροπή κόντρα στο Νεοχώρι και παραμονή στην κορυφή για Άβαντα! (+photos)

Σε ένα ντέρμπι με τα όλα του, ο Ατρόμητος Άβαντα επικράτησε 3-1 εντός έδρας του ΑΟ Νεοχωρίου και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας στην Α’ ΕΠΣ Έβρου έχοντας το απόλυτο με 3 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές. 

Το ματς είχε αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, δυνατές μονομαχίες, αλλά και ισχυρό άνεμο που δυσκόλευε και τις δύο πλευρές.

Ο Άβαντας ήταν αυτός που απείλησε πρώτος με τον Γρεκίδη να δοκιμάζει ένα σουτ που έφυγε άουτ. Στο 20′ η μπάλα θα πάρει περίεργη τροχιά από τον αέρα σε προσπάθεια του Ατρόμητου και λίγο έλειψε να καταλήξει στα δίχτυα του Καραϊσαλίδη. Στο 33′ το Νεοχώρι θα πάρει το προβάδισμα. Ο Κυλιτζίδης θα βγάλει την ασίστ για τον Ρουσσίδη, ο αρχηγός των φιλοξενούμενων θα φύγει τετ α τετ με τον Ευαγγελίδη και με ωραίο πλασέ θα ανοίξει το σκορ. Η απάντηση από την ομάδα του Νότη Θάνου δεν θα αργήσει να έρθει καθώς 4 λεπτά αργότερα, μετά από κόρνερ και κεφαλιά πάσα του Φραγγουλίδη, ο Καβατζικιώτης με νέα κεφαλιά θα ισοφαρίσει σε 1-1 το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στην αρχή του β’ μέρους και στο 48′, ο Μαργαρίτης θα απειλήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τον τερματοφύλακα του Άβαντα όμως να μπλοκάρει. Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά του Ατρόμητου να απαντήσει, με τον Καραϊσαλίδη να αποκρούει την κεφαλιά του Γρεκίδη, ενώ στην επαναφορά ο Κομεσίδης θα στείλει τη μπάλα εκτός εστίας. Στο 53′ ο σκόρερ του Νεοχωρίου θα ψάξει ένα δεύτερο τέρμα αλλά ο Ευαγγελίδης θα μπλοκάρει το σουτ του. Στο 55′ νέα προσπάθεια για την ομάδα του Χρήστου Μαυράκη, αυτή την φορά με τον Σιγκρέκη που σούταρε, η μπάλα άλλαξε πορεία από τον αέρα και ο γκολκίπερ του Άβαντα απέκρουσε. Στο 61′ σειρά του Αλεξακούδη να απειλήσει με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Ευαγγελίδης μπλόκαρε. Στο 63′ ο Κομεσίδης έφυγε τετ α τετ με τον Καραϊσαλίδη αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα κάνοντας παράλληλα φάουλ στον πορτιέρο του Νεοχωρίου. Δύο λεπτά αργότερα θα έρθει το 2-1 για τον Άβαντα όταν μετά από σέντρα του Κομεσίδη, ο Λαζαρίδης θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στην φάση αυτή η ομάδα του Νεοχωρίου διαμαρτυρήθηκε για μη τήρηση του fair play από πλευράς Άβαντα.

Στο 70′ ο Λαζαρίδης θα βρεθεί σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του θα φύγει άουτ. Ένα λεπτό μετά ο Ρουσσίδης θα πάρει ανενόχλητος την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα φύγει εκτός εστίας. Στο 81′ ο Άβαντας θα κλειδώσει τη νίκη όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Λαζαρίδη και από ασταθή απομάκρυνση από την άμυνα, η μπάλα θα στρωθεί στον Γρεκίδη που με σουτ θα διαμορφώσει το τελικό 3-1. Στο 86′ ο Ρουσσίδης από κοντά δεν θα μπορέσει να τελειώσει την φάση και ο Ευαγγελίδης θα μαζέψει.

Με αυτή τη νίκη ο Άβαντας ισοβαθμεί με 9 στην κορυφή με Ιπποκράτη και Θράκη Φερών, ενώ στην επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει τις Φέρες εκτός έδρας. Το Νεοχώρι από την άλλη έμεινε στους 6 βαθμούς και ισοβαθμεί στην 4η θέση με Διδυμότειχο και Ορέστη, ενώ στην επόμενη στροφή παίζει εντός με την ΑΕΔ.

Συνθέσεις: 

Ατρόμητος Άβαντα (Νότης Θάνος): Ευαγγελίδης, Ξενοδοχίδης (46′ Μωραΐτης), Τερζής, Σισμανίδης, Χατσατριάν, Ευστρατιάδης, Κομεσίδης Δ., Φραγγουλίδης, Καβατζικιώτης (73′ Καραπατσιάς), Λαζαρίδης, Γρεκίδης.

ΑΟ Νεοχωρίου (Χρήστος Μαυράκης): Καραϊσαλίδης, Πασχαλάκης, Δημητριάδης Α., Δημητριάδης Β. (46′ Φούφας), Δροσίδης, Κυλιτζίδης (88′ Φυδανίδης), Σιγκρέκης, Μαργαρίτης (85′ Κοτζά), Διώγος (53′ Αλεξακούδης), Μπαλάκης, Ρουσσίδης.

Δείτε φωτογραφίες:

Share it