Search

«Βόμβα» της FIFA για ΕΕΑ: «Παρεμβαίνει στο ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο με μη δεσμευτικές αποφάσεις»

Η FIFA πήρε γνωμοδότηση για την ΕΕΑ και κατέληξε στο συμπέρασμα πως με τις αποφάσεις της παρεμβαίνει στο ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο.

Θέμα προκύπτει με το ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο. Όπως αποκάλυψε ο Κυριάκος Θωμαΐδης στην Έφεση της Τρίτης στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, η FIFA κάνει λόγο για κρατική παρέμβαση, με αφορμή την εφαρμογή των αποφάσεων της ΕΕΑ. Αν και δεν είναι δεσμευτικές.

Με εμπιστευτικό της έγγραφο η Παγκόσμια Ομοσπονδία ζήτησε από έγκριτο νομικό αθλητικού δικαίου γνωμοδότηση για την ΕΕΑ. Η FIFA κατέληξε πως «η εφαρμογή αποφάσεων της ΕΕΑ, αν και μη δεσμευτικές, έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργήσουν κρατική παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Και αυτό διότι η νομική βάση της Επιτροπής αυτής (δημιουργηθείσα από το Κράτος) επεμβαίνει σε μεγάλο ποσοστό στο πιο σημαντικό σημείο της πράξης συμβολαίου μεταξύ FIFA και μελών, που δεν είναι άλλη από την αποδοχή του δικαίου κανόνων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και κατά συνέπεια η συμφωνία στο αγαθό της συμμετοχής ενός μέλους στο άθλημα του ποδοσφαίρου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το dikisports.

Share it