Νέο “μπάχαλο” στην Super League 2 μετά την απόφαση του Διαιτητικού της ΕΠΟ που ακυρώνει μεταγραφές 9 ομάδων!

Νέο “μπουρλότο” στο… χιλιοταλαιπωρημένο πρωτάθλημα της Super League 2 έρχεται να βάλει το Διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ που ακυρώνει την απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Έτσι πλέον ξανά έχουμε νέα δεδομένα μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που ανακοινώθηκε το βράδυ της Τρίτης(5/10) για τη SL2 που γίνεται άνω κάτω. Η προσφυγή της ΑΕΛ, έγινε εν μέρει δεκτή, κατά πλειοψηφία, και ακυρώνεται η απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία οι ΠΑΕ που προβιβάστηκαν στην SL2 με μη αγωνιστικά κριτήρια (μετά την απόφαση για αναδιάρθρωση και αύξηση των ομάδων), επρόκειτο να αγωνιστούν χωρίς κριτήρια αδειοδότησης.

Πρόκειται για τις ομάδες: Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός Βόλου, Πιερικός, Θεσπρωτός, Ηρακλής, Αλμωπός, Απόλλων Πόντου, Επισκοπή, Καλλιθέα, Αιγάλεω, Αστέρας Βλαχιώτη που αυτή τη στιγμή δεν έχουν άδεια και ως εκ τούτου μπορούν να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα αλλά με μεταγραφικό περιορισμό, η κλήρωση του οποίου έγινε την Τρίτη (5/10) και η σέντρα έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. 

Το πρωτάθλημα λοιπόν, γίνεται άνω κάτω αφού οι αναφερόμενες ΠΑΕ δεν έχουν άδεια και ως εκ τούτου έχουν μεταγραφικό περιορισμό: οι μεταγραφές άνω των 25 ετών που έχουν πραγματοποιήσει δηλαδή και οι ανανεώσεις ποδοσφαιριστών είναι άκυρες και δεν μπορούν να αγωνιστούν!

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έλαβε την παρακάτω απόφαση.

Δέχτηκε, κατά πλειοψηφία εν μέρει, την προσφυγή της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΑΕΛ» κατά του τριτοβάθμιου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Ε.Π.Ο.)»
Ακυρώνει την από 14.09.2021 απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων (Θέμα 1ο) του καθού τριτοβάθμιου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Ε.Π.Ο.)» αναφορικά με την «Απόφαση επί των διαβιβασθέντων από την Super League 2 αιτημάτων ΠΑΕ προερχομένων από την Football League αναφορικά με την επιβολή των ποινών μη αδειοδότησής τους», όπως ειδικότερα το περιεχόμενο αυτής (απόφασης) αναφέρεται στο αιτιολογικό.

Share it