Search

Επίθεση στον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης από τους βουλευτές Ροδόπης & Ξάνθης Ιλχάν Αχμέτ και Μπουρχάν Μπαράν

Ενοχλήθηκαν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ στη Θράκη από τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να κάνει ουσιαστικά το χατίρι της Άγκυρας και να εκλέγονται οι μουφτήδες από τον… λαό!

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Μητροπολίτης «σε λίγο θα έχουμε περισσότερα τζαμιά από μουσουλμάνους στη Θράκη», ενώ χαρακτήρισε παγκόσμια πρωτοτυπία τον νέο αυτό τρόπο εκλογής που μεθοδεύεται και όπως και ο ίδιος δήλωσε, εξυπηρετεί μόνο το τουρκικό προξενείο.

Η τοποθέτηση του Σεβασμιώτατου ενόχλησε όμως τον βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και τον βουλευτή Ξάνθης Μπουρχάν Μπαράν του ΚΙΝΑΛ, που εξέδωσαν κοινή δήλωση για να… καταδικάσουν τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο και να κάνουν λόγο για ψευδείς κατηγορίες!

Και αναφέρουν:

«Ακούσαμε με έκπληξη και απογοήτευση τις τελευταίες δηλώσεις που έκανε ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος στο κρατικό ραδιόφωνο. Αυτές οι δηλώσεις που έγιναν με αναφορά στη γνώμη μας σχετικά με την εκλογή μουφτή στη Θράκη δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια.

Συμβουλεύουμε τον κ. Άνθιμο να εκφράζει μόνο τις προσωπικές του απόψεις, χωρίς να ερμηνεύει τις απόψεις των άλλων. Γιατί, αν και πρόκειται για λάθος κίνηση και λανθασμένη ερμηνεία, είναι επίσης αντίθετη στους κανόνες σεβασμού και ευπρέπειας.

Φυσικά, είμαστε υπέρ της τελικής επίλυσης του θέματος των μουφτήδων στη Θράκη, σύμφωνα με τις συνθήκες, σύμφωνα με την ελεύθερη βούληση, προτίμηση και επιθυμία της Μειονότητας, χωρίς εμπόδια.

Επιπλέον, είναι απαράδεκτο να επιχειρείται η διαμόρφωση και η παρέμβαση στα θεσμικά ζητήματα της Υπερκομματικής Επιτροπής, που σχετίζονται με τη Μειονότητα, από εξωτερικούς θεσμικούς παράγοντες εκτός του Κοινοβουλίου.

Με άλλα λόγια, αυτοί οι θεσμικοί παράγοντες δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το Κοινοβούλιο, τα κόμματα και τους αιρετούς εκπροσώπους σε όλα τα επίπεδα, και θα θέλαμε να το ξεκαθαρίσουμε εδώ. Αυτές οι παρεμβάσεις σε θέματα θρησκευτικής ελευθερίας είναι παράνομες και προσβάλλουν τη Μειονότητά μας».

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο μουσουλμάνοι βουλευτές, όπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία», είχαν σπεύσει τον Ιούνιο που ο Τσαβούσογλου βρέθηκε στην περιοχή, να υποβάλλουν τα σέβη τους και να φάνε μαζί του, ενώ το ΚΙΝΑΛ έσπευσε να τους καλύψει.

Πηγή: newsbreak.gr

Share it