Search

Ριζική αναβάθμιση για το Πανθρακικό Στάδιο!

Σε λειτουργία τέθηκαν τα νέα γήπεδα τένις του Πανθρακικού Σταδίου, στα σκαριά βρίσκεται το γήπεδο βόλεϊ, ενώ έχει τοποθετηθεί κι εξωτερικό τραπέζι πινγκ πονγκ μεταξύ άλλων παρεμβάσεων και έργων στο Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής τον τελευταίο καιρό. Ακόμη σε εξέλιξη βρίσκεται η αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα στίβου που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα του σταδίου.

Ο έφορος του Πανθρακικού Σταδίου Σάκης Σεραφίδης μίλησε στον «Χ» και δήλωσε πως «σε μια τριετία με τετραετία το Πανθρακικό Στάδιο θα το βλέπουμε και δεν θα το γνωρίζουμε» θέλοντας να τονίσει ότι πλέον το στάδιο “βαδίζει” σε μια νέα εποχή.

Τα νέα γήπεδα
Πρόσφατα τα γήπεδα τένις δόθηκαν στους Κομοτηναίους λάτρεις του τένις και οι ώρες για το κοινό είναι οι εξής: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη: 15:30-17:00, Πέμπτη Παρασκευή 09:00-17:00, Σάββατο 13:00-18:00, Κυριακή 09:00-19:00. Τα κλειδιά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα παραλάβουν από το αναψυκτήριο. Σύμφωνα με τη διοίκηση «η λύση είναι προσωρινή μέχρι τη δημιουργία της ιστοσελίδας μας που είναι υπό κατασκευή και θα μπορούμε ηλεκτρονικά να εξυπηρετούμε το κοινό».

Προλογικά, ο κος Σεραφίδης μίλησε για τα γήπεδα. «Έχουν παραδοθεί τέσσερα γήπεδα τένις και υπάρχουν και ώρες κοινού, άρα μπορεί να έρθει ο πολίτης και να παίξει τένις», δήλωσε και πρόσθεσε ότι τα γήπεδα έχουν παραχωρηθεί στον Πανθρακικό Όμιλο Αντισφαίρισης Κομοτηνής (ΠΟΑΚ).

Αναφορικά με τα υπόλοιπα γήπεδα, στα γήπεδα του μπάσκετ τοποθετήθηκαν κολωνάκια, καθώς υπήρχαν φθορές από λάστιχα και κατά τον κο Σεραφίδη «προστάτεψαν τον χώρο». Για τα γήπεδα που βρίσκονται υπό κατασκευή ενημέρωσε ότι φτιάχνεται γήπεδο βόλεϊ, το οποίο «θα είναι άμεσα έτοιμο». Αφού γίνει η κερκίδα περίπου 800 θέσεων στη νότια πλευρά του γηπέδου κοντά στο γήπεδο στίβου -θέμα που έχει τεθεί στις συναντήσεις του Λευτέρη Αυγενάκη με τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Τσαλικίδη- «θα γίνει μια διαμόρφωση και θα γίνουν γήπεδα beach volley, beach soccer, beach tennis. Όλα αυτά είναι με χρονοδιάγραμμα δύο ετών», πληροφόρησε ο έφορος του Πανθρακικού Σταδίου.

«Παρά την ύπαρξη της πανδημίας μέσα σε 1,5 χρόνο προστέθηκαν νέα γήπεδα μπάσκετ, όργανα εξωτερικού χώρου (υπαίθριο γυμναστήριο), γήπεδα τένις, πινγκ πονγκ και γίνεται και γήπεδο βόλεϊ. Μέσα σε 35 χρόνια δεν είχε γίνει τίποτα και μέσα σε 1,5 χρόνο έχουν αλλάξει πράγματα», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο έφορος.

Ενέργειες για πίστα αναρρίχησης
Ο «Χ» πρόσφατα είχε αναδείξει ότι ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής είναι σε επαφές με το Πανθρακικό για πίστα αναρρίχησης. Σχετικά τόνισε ο κος Σεραφίδης ότι «τους προτείναμε τον χώρο που είναι πίσω από βόλεϊ. Θέλουν να πάρουν κάποια κονδύλια από την Περιφέρεια και από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και να μπορέσουν να κάνουν μια πίστα Ολυμπιακών Αγώνων, ώστε να μπορέσουν να κάνουν και Βαλκανικά Πρωταθλήματα. Φυσικά είμαστε θετικοί».

Επιπροσθέτως, γνωστοποίησε ότι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) Βαγγέλης Λιόλιος «υποσχέθηκε στον πρόεδρο του ΓΑΣ Κομοτηνή ότι θα τοποθετηθεί γήπεδο-μπαλόνι μπάσκετ». Ο όρος «μπαλόνι» αναφέρεται σε μια σιδηροκατασκευή  που από πάνω έχει κάλυψη και στο έδαφος υπάρχει κανονικό γήπεδο μπάσκετ.

Αλλάζει ο κεντρικός στίβος
Ο κος Σεραφίδης στάθηκε και στην πορεία εργασιών του στίβου που ξεκίνησαν μέσα στο καλοκαίρι. «Με τον εργολάβο που συζητάμε προσπαθεί να ρίξει την άσφαλτο πριν τον χειμώνα και μετά τον χειμώνα να ρίξει το ταρτάν. Πιστεύω ότι του χρόνου το καλοκαίρι θα είναι έτοιμο», είπε ο έφορος, ενώ κατά τον ίδιο από το 1985 είχε να ανανεωθεί ο στίβος και αναγνώρισε ότι «ήταν ένα έργο που έπρεπε να γίνει». Θυμίζουμε ότι πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 780.000€, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Μάλιστα στο επίλογό του υποσχέθηκε ότι σε μια τριετία με τετραετία, το Πανθρακικό Στάδιο «θα το βλέπουμε και δεν θα το γνωρίζουμε»

Πηγή: Xronos.gr

Share it