Στην Κομοτηνή θα φιλοξενηθεί το Μεσογειακό Πρωτάθλημα Πάλης Εφήβων/Νεανίδων και Παίδων/Κορασίδων!

Στο γραφείο του Δημάρχου Κομοτηνής συναντήθηκαν ο Δήμαρχος Ιωάννης Γκαράνης και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κίμων Λεχούδης με τη Διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης (ΕΛΟΠ) και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο Στέργιο Λεωνάκη, τον Ολυμπιονίκη Κώστα Θάνο, to μέλος και Πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής και Καθηγητή Ολυμπιακής Πάλης στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Ιωάννη Μπάρμπα, και τον Διευθυντή Αντώνη Λιάνο.

Ο Δήμος Κομοτηνής και η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης σε συνεργασία με τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης συνδιοργανώνουν Προπονητικό Καμπ Προετοιμασίας για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ15 Παίδων/Κορασίδων και Παμπαίδων/Πανκορασίδων, και το Μεσογειακό Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων και Παίδων/Κορασίδων για όλες τις παραπάνω ηλικιακές κατηγορίες, την περίοδο 17-26 Οκτωβρίου 2021.

Το καμπ θα φιλοξενηθεί σε χώρο που θα παραχωρήσει ο Δήμος Κομοτηνής, με σκοπό, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Ροδόπης, οι μαθήτριες και οι μαθητές να γνωρίσουν το άθλημα της πάλης από διακεκριμένους αθλητές.

Έτσι, παράλληλα με την προετοιμασία των αθλητών στην Κομοτηνή, θα δοθεί η δυνατότητα στα νέα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα τρία στυλ της Ολυμπιακής Πάλης: την Ελευθέρα, τη Γυναικεία και την Ελληνορωμαϊκή.

Η συγκεκριμένη συνεργασία στοχεύει στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού, που όχι μόνο προάγει το «ευ αγωνίζεσθαι», αλλά και συμβάλλει στην εξωστρέφεια της πόλης και δηλώνει την πρόθεση του Δήμου να φιλοξενούνται στην Κομοτηνή μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

“Η δημοτική αρχή επιλέγει τη συνεργασία με αξιόλογους αθλητικούς φορείς, δηλώνοντας πως σε κάθε διοργάνωση θα τηρούνται τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για να μη λείψει κανείς από το προσκλητήριο των αγώνων στον στίβο και τη ζωή”, ανέφερε ο κ. Γκαράνης.

Share it