Search

Photos: “Πράσινο” το ντέρμπι της Α’ ΕΠΣ Ξάνθης! Όσα έγιναν στο ματς της Βιστωνίδας με Ελπίς Γενισέας

Με μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε στην Φελώνη η Ελπίδα Γενισέας που επικράτησε με 2-1 της Βιστωνίδας σε ένα παιχνίδι με τρομερό πάθος, ρυθμό και εναλλαγή συναισθημάτων που κράτησε σε αγωνία τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Γενισέα που μπήκε πολύ δυνατά και στο 11′ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ όταν ο Τσέκος με υπέροχη ασίστ βρήκε τον Λεσκόφτση σε θέση βολής και αυτός με εξαιρετικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το προβάδισμα της Ελπίδας.

Μετά το πρώτο τέταρτο που ανήκε εξ’ ολοκλήρου στους φιλοξενούμενους οι γηπεδούχοι ανέβασαν απόδοση χωρίς πάντως να μπορέσουν να δημιουργήσουν την μεγάλη ευκαιρία στην εστία της Ελπίδας, πέρα απο κάποιες στημένες φάσεις, ενώ την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους την έχασαν οι “πράσινοι” όταν μετά απο ασυνεννοησία στην άμυνα της Βιστωνίδας ο Ξαντινίδης πήρε την κόντρα απο τον κίπερ του ΑΟΒ όμως πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα έδιωξε ο Κουσαξίδης

Όπως στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Γενισέας μπήκε πολύ δυνατά και στο 53′ διπλασίασε τα τέρματα της με δημιουργό ξανά τον Θωμά Τσέκο, που ήταν εκ των κορυφαίων για τους νικητές, και “εκτελεστή” τον Κώστα Ξαντινίδη που βρέθηκε σε καλή θέση και με δυνατό σουτ έκανε το 0-2.

Η ομάδα της Βιστωνίδας προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και στο 56′ ο Ζαρζακόπουλος σταμάτησε εντυπωσιακά την προσπάθεια του Κουσαξίδη. Η πίεση των γηπεδούχων ήταν μεγάλη δημιουργώντας την μία στιγμή μετά την άλλη και στο 66′ είδαν τον κίπερ της Ελπίδας να σταματά ακόμα μια καλή στιγμή σε σουτ του Φώτη Τζεβελέκη. Η πίεση τελικά απέδωσε στο 74′ για την Βιστωνίδα οταν μετά απο πάσα του Γαβριήλ Ευθυμιάδη ο Σταύρος Παρσαντανιάν με σουτ σκόραρε για το 1-2.

Μάλιστα η Βιστωνίδα άγγιξε και την ισοφάρισε όταν στο 77′ το σουτ του Ταχτσίδη σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της Ελπίδας ενώ στην συνέχεια ούτε ο Παρσαντανιάν αλλά ούτε και ο Ευθυμιάδης πρόλαβαν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα. Αυτή ήταν και η κορυφαία στιγμή του ματς καθώς στα εναπομείναντα λεπτά η ομάδα της Ελπίδας κατάφερε να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ και να φτάσει σε μια νίκη που πανηγυρίστηκε έντονα τόσο απο παίκτες, προπονητές, τον Τεχνικό Διευθυντή Ασίμ Χατζητερζόγλου αλλά και την διοίκηση που μάλιστα μετά τη νίκη έκανε το τραπέζι στους παίκτες της ομάδας στο κατάστημα του Γιώργο Σαρηπανίδη στην Γενισέα.

Ιδανική επιστροφή στους πάγκους για Νίκο Κριεζή και Χρήστο Νεοφυτίδη που είδαν τους ποδοσφαιριστές τους να παρουσιάζουν πολύ καλή τακτικά εικόνα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Απο την άλλη ο Νίκος Ανθόπουλος έμεινε ικανοποιημένος κυρίως απο την προσπάθεια των παικτών του μετά το 0-2 που ήταν πραγματικά επιβλητική, με τον ίδιο μάλιστα να μαζεύει στο φινάλε του ματς όλους τους παίκτες και το τεχνικό τιμ του θέλοντας να τους ανεβάσει ψυχολογία αλλά και να τους πορώσει για την συνέχεια.

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης με βοηθούς τους Εμίν Κεχαγιά και Γιώργο Γκώγο. Να σημειώσουμε πως μεταξύ άλλων την αναμέτρηση παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης, Γιώργος Πανίδης και τα μέλη της διοίκησης του ΑΟΞ, Ανδρέας Γκλαβίνης και Μάκης Τζάτζος.

Πριν την έναρξη του αγώνα όπως και σε όλα τα ματς της ΕΠΣ Ξάνθης, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του Κεραυνού Λευκόπετρας Βελή Αλέν 

ΑΟ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ(Ανθόπουλος): Αραμπατζής Π., Αγγελίδης(86′ Μαμαλίγκατζης), Κουσαξίδης(62′ Κεσκινίδης), Τζεβελέκης Ζ, Μπαϊρακταρίδης, Ταχτσίδης, Κιολείδης, Πανέρης, Παπάζογλου(62′ Αραμπατζής Δ.), Παρσαντανιάν, Τζεβελέκης Φ(72′ Ευθυμιάδης Γ.)

ΕΛΠΙΣ ΓΕΝΙΣΕΑΣ(Κριεζής – Νεοφυτίδης): Ζαρζακόπουλος, Δημητριάδης Β., Μπουνταγκίδης Αλ.(80′ Δημητριάδης Χ.), Κωνσταντινίδης, Πεντεζίδης, Μπουνταγκίδης Γ., Λεσκόφτσης, Μελισσόπουλος Μ.(57′ Παπαδόπουλος Δ.), Ξαντινίδης(80′ Λαρίσης), Τσέκος(73′ Πανταζίδης), Αλβανίδης

ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ

http://

Share it