Search

Στο «κόκκινο» και σε μίνι lockdown η Ξάνθη και η Δράμα, παρατείνονται τα μέτρα και στην Καβάλα!

Σε καθεστώς «μίνι lockdown» μπήκαν και επίσημα το απόγευμα της Πέμπτης Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα εξαιτίας της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζουν. Την ίδια ώρα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας έγινε γνωστό πως παρατείνονται τα ειδικά μέτρα σε Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Καβάλα και Αργολίδα.

Η ανοδική πορεία που καταγράφουν τα κρούσματα το τελευταίο διάστημα στην περιοχή προκάλεσαν προβληματισμό στην επιτροπή λοιμωξιολόγων και έτσι στον ανανεωμένο επιδημιολογικό χάρτη η Ξάνθη ανέβηκε επίπεδο, και πλέον βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη, στην οποία ισχύουν συγκεκριμένοι περιορισμοί.

Έτσι η περιοχή δεν γλίτωσε από το μίνι τοπικό lockdown, στο οποίο βρίσκεται και η γειτονική Καβάλα, και που επηρεάζει κυρίως τα καταστήματα εστίασης.  Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και ώρα 6:00.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Τα νέα μέτρα που ισχύουν για την περιοχή: 

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Στατιστικά στοιχεία για την Ξάνθη σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

  • Ημερομηνία Αναφοράς: 2021-09-21
  • Εμβολιαστική κάλυψη (τουλαχ.1η δόση): 49.49%* – 49.41%**
  • Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί: 44.57%* – 44.79%**
  • Δείκτης θετικότητας ελέγχων: 1.57%
  • 7-ήμ. ΚΜΟ κρουσμάτων / 100.000 κατοίκους: 43.0
  • Εβδομαδιαία τάση: Ανοδική

Share it