Search

“Βράζουν” στην Καβάλα με Αυγενάκη: “Εχθρικές προθέσεις! Τελικά τελειωμένη ήταν η ομάδα μας…”

Έξαλλοι με τις “ανακρίβειες”, όπως τις χαρακτηρίζουν, του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη απο το βήμα της Βουλής ειδικά για τα όσα ανέφερε για την περίπτωση του ΑΟΚ είναι στον ερασιτέχνη της ιστορικής ομάδας της Ανατολικής Μακεδονίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Σήμερα (σ.σ χθες) 20 Σεπτεμβρίου 2021 από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων και από το στόμα του Έλληνα Υφυπουργού Αθλητισμού κ.Αυγενάκη, η ιστορική ομάδα του Α.Ο. Καβάλα που αυτές τις μέρες συμπληρώνει 56 χρόνια ιστορίας και εδώ και 1,5 μήνα προσπαθούμε και εμείς να την επαναφέρουμε στην ζωή, δέχτηκε το τελειωτικό της χτύπημα. Ακούσαμε από το βήμα της Βουλής τον κ.Αυγενάκη , να διαβάζει την ΜΙΣΗ (!) πρόταση του Νόμου 4809 από την τελευταία παράγραφο του άρθρου 4, λέγοντας ότι ισχύει μόνο για τις ερασιτεχνικές ομάδες και όχι για τις επαγγελματικές όπως η ΠΑΕ Α.Ο.ΚΑΒΑΛΑ!

Αυτό λοιπόν είναι το μεγαλύτερο ψέμα που ακούσαμε μέχρι τώρα, και δυστυχώς ακούστηκε από το βήμα της Βουλής και μάλιστα από τον κ. Υπουργό! Επισυνάπτουμε σε φωτογραφία (1) αυτούσιο το νόμο, ο οποίος αναφέρει ξεκάθαρα μέσα στην ίδια πρόταση ότι ισχύει για νεοσύστατες Π.Α.Ε. που ανέβηκαν από ερασιτεχνική κατηγορία αλλά και για Π.Α.Ε που προβιβάστηκαν από κατώτερη κατηγορία! Και σα να μην έφτανε αυτό το ολίσθημα, ο κ. Υπουργός ήρθε σε πλήρη αντίφαση με το σκεπτικό απόρριψης από την Ε.Ε.Α. η οποία μας ανέφερε ξεκάθαρα (2) ότι ναι ο νόμος τον οποίο διεκδικούμε να εφαρμοστεί ισχύει και για υφιστάμενες Π.Α.Ε. που προβιβάστηκαν αλλά όχι από την φετινή χρονιά!

κ. Αυγενάκη τα αισθήματα συμπάθειας που εκφράσατε για την πόλη μας, δυστυχώς όχι μόνο είναι ψεύτικα αλλά αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι μόνο εχθρικά μας αντιμετωπίζετε. Κι αυτό γιατί πέραν από την σημερινή σας τοποθέτηση την οποία και σχολιάσαμε και θα μπορούσαμε καλοπροαίρετα να αποδώσουμε σε άγνοια, σήμερα προβήκατε και σε μια πράξη που ξεκάθαρα αποδεικνύει τις εχθρικές σας προθέσεις: στις 9 Σεπτεμβρίου η ΠΑΕ ΑΟΚ κατέθεσε στο διοικητικό εφετείο αίτηση ακύρωσης της απορριπτικής απόφασης της ΕΕΑ και το Υπουργείο σας είχε προθεσμία έως τις 16/9 να απαντήσει και δεν το έπραξε, αλλά σήμερα εντελώς τυχαία ζητήσατε παράταση έως τις 24/9! Ζητήσατε παράταση και επιπλέον χρόνο την ίδια ώρα που η ομάδα μας δεν θα συμμετέχει πουθενά για πρώτη φορά στην ιστορία της, την ίδια ώρα που ο δικός μας χρόνος έχει ήδη τελειώσει, την ίδια ώρα που η νεκρή μας ομάδα δεν διαθέτει ούτε έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή και ευελπιστούσε σε μια άμεση εκδίκαση της υπόθεσης από τα πολιτικά δικαστήρια ώστε να «αναστηθεί». Για ποιο σεβασμό των νόμων και για ποια συμπάθεια μιλάτε, μετά από μια τέτοια απαράδεκτη κίνηση;

Kαι να σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά γίνονται εις βάρος μιας ιστορικής ομάδας που κατέθεσε πλήρη φάκελο με εγγυητική επιστολή 150.000€ στις 22 Αυγούστου και όχι στις 2 που απαιτούσε η ΕΕΑ! Και να σκεφτεί κανείς, ότι πριν ακριβώς 10 χρόνια βιώσαμε και πάλι την ίδια αδικία! Μάταια παλεύαμε τόσο καιρό κι ευελπιστούσαμε στην εφαρμογή του νόμου για μια ομάδα που επί της ουσίας τιμωρείται με αποκλεισμό από κάθε διοργάνωση, για μια ομάδα που ένας Υπουργός μας, μας έδωσε φρούδες ελπίδες στις 28/8 ότι το θέμα ήταν σχεδόν τελειωμένο…Τελικά τελειωμένη ήταν η ομάδα μας…

ΥΓ: Και μέσα σε όλη αυτή την κατάφωρη αδικία, διαβάσαμε και την κορυφαία είδηση για το μπάσκετ δια στόματος του κ. Αυγενάκη: η ΚΑΕ Κ.Ρόδου θα τιμωρηθεί απλά με αφαίρεση 1 βαθμού για εκπρόθεσμη κατάθεση φακέλου στην ΕΕΑ, δηλαδή για τον ίδιο …λόγο που αφανίζεται ο ΑΟΚ!”.

Ακολουθούν οι φωτό που παραθέτει συμπληρωματικά ο Ερασιτέχνης:

Share it