Search

Δεύτερη θέση για την Αστυνομία στο Πανελλήνιο του βόλεϊ με 7 Εβρίτες στην ομάδα!

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 17/09/2021 στο κλειστό Γυμναστήριο Γέρακα το πρωτάθλημα Ε.Δ. και Σ.Α. 2021 στο Βόλλεϋ των ανδρών.

Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 13/09/2021 και ολοκληρώθηκαν μέσα σε ένα πενθήμερο.

Η αντιπροσωπευτική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. ανέβηκε στο βάθρο του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από το 2013 και μάλιστα στην δεύτερη θέση. Για την ασημένια ομάδα της Αστυνομίας αγωνίστηκαν οι Εβρίτες Τσιαμίτας, Κάλφας, Μουσίκας, Χατζόπουλος, Αλεξάκης, Σκαρλατίδης και Δημητριάδης.

Στο Βόλλεϋ των ανδρών η ομάδα της Αστυνομίας έχει μεγάλη ιστορία αφού η καλύτερη εθνική ομάδα όλων των εποχών στελεχωνόταν από Αστυνομικούς αθλητές όπως ο Στέλιος Καζάζης, ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, ο Τάσος Τεντζέρης, ο Κώστας Μαργαρώνης, ο Γιώργος Νικολογιάννης, ο Νίκος Μελίτσης, ο Μιχάλης Γεωργαντής, ο Στέφανος Πολύζος, ο Γιώργος Δερμάτης κ.α.

Για πολλά χρόνια η ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχανε σετ στα πρωταθλήματα των Ε.Δ. και Σ.Α. και οι υπόλοιπες ομάδες αγωνίζονταν για τα υπόλοιπα μετάλλια.

Μετά την αποστρατεία όμως των ανωτέρω Αστυνομικών – αθλητών η Πυροσβεστική, το Λιμενικό Σώμα και η Πολεμική Αεροπορία πήραν στις τάξεις τους όλους τους διεθνείς και διακεκριμένους αθλητές του αθλήματος της μεταγενέστερης εποχής χωρίς η Αστυνομία να μπορέσει να ακολουθήσει.

Το αποτέλεσμα έκτοτε ήταν η ΕΛ.ΑΣ. από πρωταγωνίστρια να παλεύει για μια θέση στο βάθρο κυρίως με Αστυνομικούς – αθλητές από μάχιμες Υπηρεσίες χωρίς τις διευκολύνσεις που απολαμβάνουν οι αθλητές των άλλων Σωμάτων και Όπλων.

Στο πρωτάθλημα λοιπόν του 2021 ο Στρατός Ξηράς παρουσίασε μια πολύ δυνατή ομάδα με νέα παιδιά που σχεδόν όλα αγωνίζονται σε ομάδες της Α1 και έφθασε δίκαια στην πρώτη θέση, κερδίζοντας όλους τους αγώνες χωρίς να χάσει σετ.

Η ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. έφθασε στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος αυτού αφού, νίκησε στον πρώτο αγώνα της, την ομάδα του Λιμενικού Σώματος με 3-2 σετ,

στον δεύτερο αγώνα της επιβλήθηκε της ομάδας της Πολεμικής Αεροπορίας με 3-0 σετ,

στην τρίτη αγωνιστική ηττήθηκε από την πρωταθλήτρια ομάδα του Στρατού Ξηράς με 0-3 σετ

για να ολοκληρώσει τους αγώνες της με άνετη νίκη με 3-0 και επί της ομάδας του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στην κατάταξη των ομάδων ο Στρατός Ξηράς ήταν πρώτος, η ΕΛ.ΑΣ. δεύτερη, η Πολεμική Αεροπορία τρίτη, το Λιμενικό Σώμα τέταρτο και πέμπτη η Πυροσβεστική.

Προπονητής της ομάδας Βόλλεϋ της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο Ανθυπαστυνόμος Βαγγέλης Γιάννης και οι Αστυνομικοί – αθλητές που αγωνίσθηκαν με την δευτεραθλήτρια ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν:

Υ/Β΄ Μιχαλόπουλος Ιωάννης της Δ.Α.Ε.Α./Υ.ΜΕ.Τ.

Αρχ/κας Βαρβέρης Θεοδόσιος της Δ.Α.Ε.Θ./Υ.Α.Τ. (αποσπασμένος στο τμ. Εξωτ. Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης Θες/νικης.)

Αρχ/κας Τσιαμίτας Χρήστος του Α.Σ. Μικρού Δερείου,

Αρχ/κας Αβραμίδης Αλέξανδρος της Υ.Φ.Α.Α.

Υπαρχ/κας Κάλφας Πασχάλης της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων,

Υπαρχ/κας Κατσακούλας Βασίλειος της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής,

Υπαρχ/κας Μουσικάς Χαράλαμπος της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, αποσπασμένος στην Υπηρεσία Ασφαλείας Μελών Κυβέρνησης και Πολιτικών Προσώπων,

Υπαρχ/κας Γιαννόπουλος Γεώργιος, της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας,

Αστ/κας Ντινόπουλος Μενέλαος, του Α.Τ. Ακροπόλεως, αποσπασμένος στο Α.Τ. Ζωγράφου,

Αστ/κας Χατζόπουλος Δημήτριος του Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα, αποσπασμένος στο Τ.Σ.Φ. Φερών,

Αστ/κας Τζωρτζώνας Παναγιώτης, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, Β΄ Υποδ. Άμεσης Επέμβασης, 5ο τμ. ΔΙ.ΑΣ.,

Συν/κας Αλεξάκης Νικόλαος, του Τ.Σ.Φ. Ορεστιάδας,

Συν/κας Σκαρλατίδης Ιωάννης, του Τ.Σ.Φ. Ορεστιάδας,

Συν/κας Δημητριάδης Θωμάς του Τ.Σ.Φ. Φερών.

Αρχηγός της ομάδας ήταν η διεθνής αθλήτρια του Βόλλεϋ Αστυνόμος Α΄ Πανταζή Ασπασία, ενώ αρχηγός αποστολής ήταν ο διοικητής της Υ.Φ.Α.Α. Ολυμπιονίκης Αστυνόμος Α΄ Δεσκουλίδης Ηρακλής.

Share it