Search

Απόφαση “έκπληξη” απο ΕΠΟ χωρίς περιορισμό μεταγραφών οι μη αδειοδοτημένες που ανέβηκαν απο FL!

Σε μια απόφαση που αν μη τι άλλο αλλάζει τα δεδομένα στο χιλιοταλαιπωρημένο πρωτάθλημα της Super League 2 πήρε η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ.

Πιο συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της Τρίτης 14/9 αποφασίστηκε ότι για τις ομάδες που ανέβηκαν στη Super League 2 με μη αγωνιστικά κριτήρια, για να συμπληρωθούν οι δύο όμιλοι, εν όψει του πρωταθλήματος που θα αρχίσει το επόμενο διάστημα, και δεν πήραν άδεια συμμετοχής από την ΕΠΟ, δεν θα ισχύσουν τελικά τα κριτήρια αδειοδότησης(!), και ως εκ τούτου, θα πάρουν άδεια και θα αγωνιστούν κανονικά χωρίς περιορισμούς στις μετεγγραφές.

Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, νομιμοποιούνται όλες οι μεταγραφές των ομάδων που ανέβηκαν χάρη στην προϋπόθεση του Μετοχικού Κεφαλαίου των 350.000 ευρώ και της εγγυητικής επιστολής των 150.000 ευρώ.

Οι ομάδες είχαν περάσει από τη διαδικασία της αδειοδότησης, αλλά με αφορμή την υπόθεση του Αιγάλεω η ΕΠΟ ζήτησε από την UEFA να υπάρξει εξαίρεση και αυτή φέρεται να έχει ανάψει το πράσινο φως. Πρόκειται τις ομάδες: Πανσερραϊκό, Ολυμπιακό Βόλου, Πιερικό, Θεσπρωτό, Ηρακλή, Αλμωπό Αριδαίας, Απόλλων Πόντου, Επισκοπή, Καλλιθέα, Αιγάλεω και Αστέρα Βλαχιώτη.

Αντιθέτως, της συγκεκριμένης ρύθμισης εξαιρούνται μόνο οι τέσσερις ομάδες που ανέβηκαν αγωνιστικά από την περσινή FL στη νέα SL2. Ο λόγος δηλαδή για τη Βέροια, την Καλαμάτα, την Καβάλα (έχει θέμα με την ΕΕΑ), αλλά και τη Ρόδο (επίσης δεν πήρε άδεια από την ΕΕΑ και έτσι δεν μπορεί να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα). 

Share it