Search

Η πρόταση Κούγια για να αποκατασταθεί η αδικία της Super League 2 και αύξηση ομάδων στην Super League 1!

Μια αρκετά ρεαλιστική πρόταση κατέθεσε ο ιδιοκτήτης της Λάρισας, Αλέξης Κούγιας στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης & του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 1 την Παρασκευή (10/9).

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ πρότεινε ένα σχέδιο, στο οποίο θα υπάρξει αύξηση των ομάδων της Super League 1 σε 16 από το πρωτάθλημα 2022-23 χωρίς ταυτόχρονα να αλλοιωθεί η φετινή προκήρυξη της μεγάλης κατηγορίας. Τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο δε θα επηρεαστούν οι τρέχουσες προκηρύξεις και θα αποκατασταθεί η αδικία για την SL2 από την οποία θα προβιβαστεί μόνο μια ομάδα απευθείας, έπειτα από την απόφαση-έκτρωμα της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα ο Κούγιας ανέφερε πως η μίνι αναδιάρθρωση θα προκύψει με  την τελευταία ομάδα της Super League 1 να πέσει απευθείας στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, να ανέβουν απευθείας οι δύο πρωταθλητές κάθε ομίλου της Super League 2, ενώ οι δεύτεροι κάθε ομίλου της SL2 να δώσουν μπαράζ και ο νικητής να αγωνιστεί σε νέο μπαράζ με τον προτελευταίο της SL1 για την τελευταία θέση στην μεγάλη κατηγορία.

Με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσει αφενός μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ανταγωνισμό η Super League 2, ενώ δεν θα χαθούν περισσότερες θέσεις από τις ήδη υπάρχουσες ομάδες της Super League 1 με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αντιδράσεις από όσες ΠΑΕ κινδυνεύουν με υποβιβασμό, αφού οι βασικοί όροι δεν θα αλλάξουν. Η πρόταση Κούγια φέρεται να άρεσε και στους εκπροσώπους των Ολυμπιακού(Καραπαπάς) και ΠΑΟΚ(Γκαγκάτσης), που ήταν στη ΓΣ εκπροσωπώντας τις ομάδες Β. Το ερώτημα πάντως είναι εάν η Super League 1 δεχθεί την αύξηση των ομάδων.

Share it

Μία Απάντηση

  1. Μακραν η καλυτερη προταση του κου Κουγια, αξιζει τον κοπο να ξεκινηση το πρωταθλημα, διοτι με τους ορους που λεει συνεπικουρουμενη με την επο, δεν αξιζει να ξεκινησει, τοσες ομαδες για μια θεση στην σουπα λιγκ;;; μωρε!! Ας την κανουν κλειστη λιγκα να μη πεφτει κανενας. Δειχνουν ποση σημασια δινουν στις μικροτερες κατηγοριες.