Στον Παγκόσμιο τουριστικό χάρτη το Σουφλί!

Στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη καταχωρείται αυτόματα ο Δήμος Σουφλίου μετά την πρόσφατη επιλογή του να συμμετέχει στην πρωτοβουλία του Παγκόσμιου  Οργανισμού Τουρισμού.

Η ειδική πρόταση κατατέθηκε πρόσφατα μεταξύ πολλών δήμων της χώρας όπου  τον κατατάσσει στις τρεις καλύτερες υποψηφιότητες εκπροσώπησης της Ελλάδας στην “Best Tourism Villages “ μαζί με αυτές των νησιωτικών Δήμων Αλοννήσου και  Δυτικής Σάμου.

Τα αποτελέσματα των υποψηφιοτήτων που θα διακριθούν για το 2021 θα συζητηθούν και θα ανακοινωθούν επ’ ευκαιρία της 24ης Συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του ΠΟΤ, το φθινόπωρο του 2021 στο Μαρακές του Μαρόκου.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί για το Σουφλί, ενδεχόμενη χρήση του σήματος του ΠΟΤ, συμμετοχή σε δράσεις που στοχεύουν στην γνωριμία και προβολή της περιοχής σε όλον τον κόσμο  αλλά και παρουσίαση της ως  προορισμό σε εκατομμύρια επισκέπτες οι οποίοι προγραμματίζουν να επισκεφθούν την Ελλάδα. Επιπλέον σηματοδοτεί την   ανταλλαγή καλών πρακτικών και εφαρμογών που στοχεύουν στην αναγέννηση οικισμών με μικρό πληθυσμό μέσα από τον τουρισμό κ.α.

Πηγή: Ertnews.gr

Share it