Search

Ανακατατάξεις στην ΕΠΣ Θράκης! Πόντος Θρυλορίου και Πόντος Κομοτηνής στην Α’ κατηγορία, στη Β’ η Νέα Ρωμά!

Αρκετές ήταν οι ανακατατάξεις που προέκυψαν στα Πρωταθλήματα της ΕΠΣ Θράκης.

Μετά τον υποβιβασμό της Ελπίδας Σαπών και της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου από την Γ’ Εθνική, αλλά και την απόφαση της Δόξας Σώστη να μην αγωνιστεί τη νέα σεζόν, οι ομάδες της Α’ ΕΠΣ Θράκης έμειναν 13, γεγονός που ευνόησε στο να επανέλθει στο προσκήνιο, το προπέρσινο πλάνο της διοργανώτριας, που έκανε λόγο για Πρωτάθλημα 14 ομάδων.

Έτσι ο κλήρος για την ομάδα που θα συμπλήρωνε αυτό το παζλ έπεσε στον Πόντο Θρυλορίου ο οποίος ήταν ο πρώτος επιλαχών από τη περσινή χρονιά, μιας που μετά από 3 αγωνιστικές όταν και διακόπηκαν τα Πρωταθλήματα, ήταν μόνος πρώτος με 9 βαθμούς. Η ομάδα του Θρυλορίου αποδέχθηκε την πρόσκληση και θα αγωνιστεί μετά από πολλά χρόνια και πάλι, στην Α΄ΕΠΣ Θράκης, με σκοπό να πρωταγωνιστήσει.

Ωστόσο οι ανακατατάξεις δεν σταμάτησαν εκεί..

Η Νέα Ρωμά που πριν από δύο χρόνια κέρδισε την άνοδο από την Β’ ΕΠΣ Θράκης, αποφάσισε για τη φετινή σεζόν να δηλώσει συμμετοχή στην δεύτερη κατηγορία, καθώς το Σάββατο, ημέρα που διεξάγονται τα ματς της Α΄ΕΠΣ Θράκης, δεν ευνοούν τον σύλλογο, λόγω εργασίας των παικτών και παραγόντων της.

Όπως ήταν επόμενο, ένα νέο κενό προέκυψε στην Α’ κατηγορία, το οποίο όμως καλύφθηκε εκ νέου από την επόμενη επιλαχούσα ομάδα. Το Αγιοχώρι που είχε “τερματίσει” δεύτερο δεν θα κατέβει τη νέα χρονιά, ο Αλανότοπος που ήταν τρίτος αρνήθηκε την άνοδο, όχι όμως και ο Πόντος Κομοτηνής.

Η ομάδα του Πόντου μετά από αρκετή σκέψη, αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση και να επανέλθει έστω και με αυτόν τον τρόπο στην κορυφαία κατηγορία, μετά από μερικά χρόνια.

Έτσι δύο ιστορικές ποντιακές ομάδες, ο Πόντος Θρυλορίου και ο Πόντος Κομοτηνής, είναι αυτές που θα συμπληρώσουν το κάδρο των 14 ομάδων που θα απαρτίσσουν την Α’ ΕΠΣ Θράκης για τη σεζόν 2021-22.

Μια σεζόν που είναι επίσης ιστορική, καθώς η τελευταία φορά που διεξήχθη το Πρωτάθλημα της κορυφαίας κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης με 14 ομάδες, η κατηγορία ονομαζόταν ακόμη…Α1 και αυτό συνέβη την περασμένη…χιλιετία!

Share it