Search

Σπουδαία νίκη επί της Σουηδίας για Εθνική που παραμένει ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης!

Αυτή ναι, ήταν Ελλάδα! Η ομάδα του Τζον Φαν΄τ Σχιπ εμφανίστηκε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο, έβγαλε ψυχή και τσαμπουκά στο χορτάρι του ΟΑΚΑ και κατάφερε να «λυγίσει» την Σουηδία 2-1.

Κάπως έτσι, η Εθνική μας ομάδα έφτασε τους 6 βαθμούς μετά το πέρας 4 αγωνιστικών και στο -3 από τη δεύτερη Σουηδία, συνεχίζοντας να ελπίζει για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Την ίδια ώρα, όμως, η Ελλάδα έδειξε πόσο αδίκησε τον εαυτό της κόντρα σε Γεωργία και Κόσοβο, αφού η σημερινή της εμφάνιση δεν είχε καμία σχέση με το… έκτρωμα των δύο περασμένων αγώνων που ψαλίδισαν τις ελπίδες πρόκρισης, όπως αναφέρει το sport-fm.gr.

Ο Μπακασέτας με… παλικαρίσιο γκολ μετά από συνδυασμό με τον Δουβίκα, για να έρθει ο Παυλίδης από ασίστ του Τζόλη να γράψει το 2-0. Οι Σουηδοί μείωσαν στο τελικό σκορ με τον Κουάεσον.

Με 3-4-1-2 κατέβασε την Εθνική ο Τζον Φαν’τ Σχιπ. Στην εστία ο Βλαχοδήμος, με τριάδα στα στόπερ τους Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο, Τζαβέλλα. Ανδρούτσος, Τσιμίκας τα μπακ-χαφ, με τους Ζέκα, Μπουχαλάκη στον άξονα. Σε ρόλο επιτελικού μέσου ο Μπακασέτας, με τους Παυλίδη, Δουβίκα στην επίθεση.

Με το κλασικό 4-4-2 παρέταξε την Σουηδία ο Γιαν Άντερσον έχοντας τον Ρόμπιν Όλσεν στην εστία. Γιόχανσον, Χελάντερ, Λίντελεφ και Αουγκούστινσον στην τετράδα της άμυνας, με τους Σβάνμπεργκ, Όλσον στα χαφ. Στο πλάι τους οι Κλάεσον, Φόρσμπεργκ, με τους Ισάκ-Κουλουσέφσκι στην επίθεση.

Γκαζωμένοι μπήκαν στο παιχνίδι οι Σουηδοί. Με κατοχή που έφτανε πολύ υψηλά επίπεδα, πίεσαν ασφυκτικά την Ελλάδα και άγγιξαν το γκολ πριν καν συμπληρωθεί το τρίλεπτο αλλά η σουτάρα του Σβάνμπεργκ σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας. Σιγά-σιγά και ενώ τα λεπτά περνούσαν, η Εθνική άρχισε να παίρνει μέτρα, να ισορροπεί και να πλησιάζει την αντίπαλη περιοχή, με τους Δουβίκας, Μπακασέτα, Μπουχαλάκη και Τσιμίκα να τραβάνε στην επίθεση την γαλανόλευκη. Για να φτάσουμε στο 28ο λεπτό όταν η Εθνική άγγιξε το προβάδισμα, με τον Παυλίδη να κάνει… χαζό τον Λίντελεφ και να βγαίνει φάτσα με τον Όλσεν, αλλά να τελειώνει άσχημα την φάση και να επιτρέπει στον Σουηδό κίπερ να βγάλει εντυπωσιακά το πλασέ του σε κόρνερ.

Αυτή η φάση έδειχνε να ξυπνάει τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πήραν την κατοχή και άρχισαν να παγώνουν τον ρυθμό. Λίγο έλειψε να βρουν και το προβάδισμα πριν το ημίχρονο, αλλά έπεσαν… πάνω στον Βλαχοδήμο, αφού ούτε ο Σβάνμπεργκ με άλλη μια σουτάρα (45′), ούτε ο Ισάκ (45’+2′) μπόρεσαν να νικήσουν τον Έλληνα κίπερ. Ισορροπημένο το ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος, με τους Σουηδούς να απειλούν και πάλι πρώτοι, αλλά ο Φόρσμπεργκ δεν βρήκε εστία με την αμαρκάριστη κεφαλιά που έπιασε (55′).

Η μία ώρα παιχνιδιού είχε συμπληρωθεί και η Ελλάδα καλούνταν να πάρει ρίσκα και όχι να περιμένει. Τελικά, έβγαλε… Τ-άσο από το μανίκι στο 62ο λεπτό και ο δρόμος για τη νίκη είχε ανοίξει. Τάσος Δουβίκας και Τάσος Μπακασέτας συνδυάστηκαν άψογα, ο τελευταίος έμεινε όρθιος παρά το τάκλιν δύο αντιπάλων και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Όλσεν για το… παντελωνάτο 1-0. Στα… καπάκια ο Μπουχαλάκης άγγιξε το 2-0, αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ, για να έρθει στο 67′ το δοκάρι των Σουηδών με τον Κλάεσον!

Είχαμε γλιτώσει, αλλά το ματς είχε γίνει ροντέο και η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, κάτι που ευνόησε την Ελλάδα αφού ο Τζόλης λίγο μετά την είσοδό του έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας για να σπάσει στον Παυλίδη που σε κενή εστία έγραψε το 2-0. Το γκολ αρχικά δεν μέτρησε για οφσάιντ στον Τζόλη, ωστόσο μέσω VAR η απόφαση… ανατράπηκε (78′). Το νερό είχε μπει στ’ αυλάκι, η Ελλάδα είχε το πάνω χέρι αλλά τρία λεπτά αργότερα οι Σουηδοί μείωσαν με τον Κουάεσον για να βάλουν φωτιά στο παιχνίδι, το οποίο απέκτησε φρενήρη ρυθμό και οι φιλοξενούμενοι πίεσαν ασφυκτικά. Η αυτοθυσία των Ελλήνων και ο… απο μηχανής Θεός Ζέκα στο 90’+1′ δεν επέτρεψαν στους Σουηδούς να βρουν το γκολ, για να πανηγυρίσουν σαν τρελοί οι διεθνείς με τους οπαδούς στο τριπλό σφύριγμα του Καράσεφ.

Share it