Search

Έκθεση βόμβα: Έως και 2 εκατομμύρια Αφγανοί στα ελληνικά σύνορα – Φόβοι για θερμό επεισόδιο στον Έβρο

Μυστική εισήγηση για την έλευση έως και 2 εκατομμυρίων Αφγανών προσφύγων προς τα ελληνικά σύνορα, δόθηκε πριν από λίγες ημέρες στα χέρια του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τα “ΝΕΑ Σαββατοκύριακο”, η εισήγηση υπηρεσιακών παραγόντων έφτασε στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν από το ΚΥΣΕΑ που είχε συγκληθεί προ ολίγων εβδομάδων για να συζητηθεί μια νέα κρίση στο Μεταναστευτικό.

Στην εισήγηση αυτή, η οποία καταχωρήθηκε ως “top secret”, γίνεται ανάλυση των δεδομένων που θα προκύψουν τις επόμενες εβδομάδες, και αφού οι Ταλιμπάν εγκατασταθούν για τα καλά στην εξουσία.

Οι προτάσεις και οι εκτιμήσεις για το προσφυγικό κύμα φτάνουν μέχρι το τέλος της χρονιάς και τα νούμερα προκάλεσαν σοκ στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Σύμφωνα με το καλό σενάριο, προς την Ελλάδα, με την ελπίδα να περάσουν στην Ευρώπη, θα φτάσουν περί το 1 εκατομμύριο πρόσφυγες οι οποίοι θα αναγκαστούν να φύγουν από το Αφγανιστάν.

Το κακό σενάριο, ωστόσο, διπλασιάζει τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που θα κινηθούν από το Αφγανιστάν προς τα δυτικά.

Στην εισήγηση προς το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο, γίνεται λόγος και για την εισχώρηση στα ελληνικά εδάφη, και κατ’ επέκταση και στην Ευρώπη, επικίνδυνων τζιχαντιστών. Εν δυνάμει τρομοκράτες δηλαδή που θα εκμεταλλευτούν το προσφυγικό ρεύμα και θα μπορέσουν να περάσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Στο δημοσίευμα των “ΝΕΩΝ”, γίνεται λόγος επίσης για ένα ακόμη επικίνδυνο εδάφιο που περιέχει η εισήγηση.

Ο Πρωθυπουργός, οι αρμόδιοι υπουργοί και οι επικεφαλής του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, διάβασαν και την πρόβλεψη για “έκρηξη” του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού, προς τα τέλη της χρονιάς, δηλαδή γύρω στα Χριστούγεννα.

Εκείνη την περίοδο εκτιμούν οι αναλυτές των δεδομένων, θα υπάρξουν μεταναστευτικές ροές από τα χερσαία σύνορα, δηλαδή από τον Εβρο. Η περιοχή αναμένεται να δεχθεί ασφυκτικές πιέσεις, ανάλογες της προσφυγικής κρίσης του 2015.

Φόβοι για θερμό επεισόδιο στον Έβρο

Τέλος, η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί ότι την περίοδο από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο, όταν εκτιμάται να αυξηθούν οι μεταναστευτικές ροές, κανείς δεν θα απέκλειε ένα “θερμό” επεισόδιο με την Τουρκία στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Εβρου.

Από την κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, διαμηνύουν πάντως προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να φιλοξενήσει περισσότερους από 10.000 αφγανούς πρόσφυγες και μετανάστες.

Πηγή: Εφημερίδα “Τα Νέα”

Share it