Search

Άφησε θετικές εντυπώσεις παρά την ήττα απο Ελβετία η Εθνική ενόψει Κοσόβου & Σουηδιας

Την ήττα με 2-1 γνώρισε η Εθνική μας ομάδα κόντρα στην Ελβετία στα πλαίσια φιλικής αναμέτρησης που αποτέλεσε μια δυνατή πρόβα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ενόψει του επερχόμενων αγώνων κόντρα στο Κόσοβο (5/9 – 21:45, Πρίστινα) και με την Σουηδία (8/9 – 21:45, ΟΑΚΑ), για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα, σχήματα αλλά και την αγωνιστική ετοιμότητα των παικτών του, σε ένα πολύ πρώιμο στάδιο της σεζόν, για να βγάλει συμπεράσματα ενόψει των επόμενων κρίσιμων υποχρεώσεων.

Η Εθνική μας ομάδα μπήκε νωθρά στο πρώτο ημίχρονο δεχόμενη μόλις στο 7ο λεπτό το 1-0 από τον παίκτη της ΑΕΚ, Στίβεν Τσούμπερ. Στη συνέχεια και μετά το 25ο λεπτό της φιλικής αναμέτρησης η Ελλάδα παρουσίασε ένα καλύτερο πρόσωπο και ήταν αυτή που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο δημιουργώντας ευκαιρίες με την αρχή να γίνεται από μια απειλητική κεφαλιά του Τάσου Μπακασέτα. Το 1-1 δεν άργησε να έρθει, με τον Βαγγέλη Παυλίδη στο 34ο λεπτό όταν και βρέθηκε σε θέση βολής, ύστερα από προσπάθεια του Τάσου Μπακασέτα, ο οποίος για ένα ακόμα παιχνίδι είναι ο κινητήριος μοχλός της ομάδας του Τζον Φαν’τ Σχιπ. Ο άσος της Τραμπζονσπόρ ευνοήθηκε από τις κόντρες, μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον αμαρκάριστο Παυλίδη και εκείνος σημείωσε στο 1-1.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με το σκορ ισόπαλο και με την Εθνική μας να παρουσιάζει ένα άκρως θετικό πρόσωπο, όμως με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου βρέθηκε και πάλι πίσω στο σκορ. Πιο συγκεκριμένα, στο 51΄ ο κορυφαίος παίκτης της Ελβετίας στο γήπεδο, Στίβεν Τσούμπερ, έφυγε στην αντεπίθεση έπειτα από ένα λάθος στο κέντρο, έκανε το γύρισμα και ο Βάργκας σκόραρε για το 2-1.

Οι Έλληνες παίκτες συνέχισαν στα εναπομείναντα λεπτά του παιχνιδιού παρά το εις βάρος σκορ να είναι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο και άγγιξαν την ισοφάριση με τον σκόρερ Βαγγέλη Παυλίδη στο 62ο λεπτό όταν μετά από εξαιρετική πάσα του Μπακασέτα, ο Παυλίδης βρέθηκε μπροστά από τον Κόμπελ, τον οποίο και προσπέρασε, στέλνοντας όμως την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του. Η πίεση της Εθνικής μας προς τα αντίπαλα καρέ συνεχίστηκε χωρίς όμως να έρθει ποτέ το δεύτερο γκολ, με το σκορ να παραμένει στο 2-1 και να βάζει τέλος στο σερί 10 αήττητων αγώνων που είχε η Ελλάδα.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Κόμπελ, Ροντρίγκες (46′ Λοτόμπα), Βίντμερ (46′ Γκαρσία), Τσόμερ (46′ Βάργκας), Σερ, Τσέσιγκερ, Ζούμπερ (64′ Φάσχναντ), Ζακάρια, Φρόιλερ, Σο (46′ Αμπίσερ), Σεφέροβιτς (68′ Σεκίρι).

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (79′ Σάλιακας), Χατζηδιάκος (65′ Παπαδόπουλος), Μαυροπάνος, Τσιμίκας (46′ Γιαννούλης), Ζέκα, Μπουχαλάκης (46′ Σιώπης) , Κούτρης, Μπακασέτας (64′ Μάνταλος), Βρουσάι, Παυλίδης (69′ Δουβίκας).

Share it