Search

Στην Β’ φάση του Κυπέλλου με ανατρεπτικό διπλό στα Γιαννιτσά ο Άρης Αβάτου!

Ιδανικά ξεκίνησε της αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Άρης Αβάτου που κατάφερε να κερδίσει με ανατροπή μέσα στα Γιαννιτσά την τοπική Αναγέννηση και να πάρει μεγάλη πρόκριση στην Β’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα της Ξάνθης που μόλις στο 7′ βρέθηκε πίσω στο σκορ όταν μετά απο πάσα του Γαλούπη ο Μυλωνάς με κοντινή προβολή σκόραρε για το 1-0. Η ομάδα της Ξάνθης προσπάθησε να απαντήσει άμεσα όμως η κεφαλιά του Κουτσούμπα μετά απο εκτέλεση κόρνερ σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 20′ ο Γκέκας “προειδοποίησε” τους γηπεδούχους με τον Καραογλανίδη να τον σταματά με διπλή προσπάθεια.

Στο 24′ η πίεση του Άρη Αβάτου απέδωσε καρπούς με τον Γκέκα να βγαίνει απέναντι στον κίπερ της Αναγέννησης και αφού τον πέρασε πλάσε στο κενό τέρμα για το 1-1. Η μάδα της Ξάνθης συνέχισε να πιέζει και είχε δύο καλές στιγμές με τον Ψεμματά στο 28′ και τον Γκέκα στο 32′ να μην μπορούν να σκοράρουν για την ανατροπή, ενώ στο 40′ οι γηπεδούχοι είχαν καλή στιγμή με τον Μυλωνά, με το 1-1 να μένει μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ξεκίνησε με τον Άρη αποφασισμένο να φτάσει στη νίκη, και αφού απείλησε με τον Χασάνογλου στο 54′ κατάφερε να σκοράρει για το προβάδισμα με τον Βαφειάδη στο 65′. Απο την στιγμή που πήρε το προβάδισμα η ομάδα της Ξάνθης έκανε εξαιρετική διαχείριση του αγώνα κρατώντας μακριά απο την περιοχή της τους γηπεδούχους, που το μόνο που κατάφεραν ήταν ένα σουτ του Κυζιρίδη στο 90′ που μπλόκαρε ο Συνοδινός. Στο 94′ σε μια φάση που σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών απο πλευράς Αβάτου ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για τους γηπεδούχους όμως ο Κυζιρίδης αστόχησε στέλνοντας την μπάλα δοκάρι και άουτ και τις…καρδιές των ξανθιωτών στην θέση τους.

Αυτή ήταν και η τελευταία στιγμή του ματς με τον Άρη Αβάτου να πανηγυρίζει μια σπουδαία πρόκριση. Στην Β’ φάση η ομάδα του Αβάτου θα βρει ξανά μπροστά της ομάδα της Γ’ Εθνικής.

Α.Σ. Αναγέννηση Γιαννιτσών(Μαβίδης Ν.): Καραογλανίδης, Πλατσιώτας Σ., Γαλούπης, Μπαμπαλής, Ιωσηφίδης(46′ Δεληχατζής), Ξανθόπουλος, Χατζηαλεξιάδης, Μυλωνάς, Κατηριάδης(68′ Κυζιρίδης), Χαραβητίδης, Πρέτσι(75′ Πλατσιώτας)

Άρης Αβάτου(Μπεδρελής Κ.): Συνοδινός, Χατζηπαππάς(65′ Αχμέτ Σαμέτ), Χασάνογλου, Κουτσούμπας, Κωσταρέλης, Φούντας(92′ Βουλγαρίδης), Σαρηγιαννίδης(62′ Μπουλούτ Τζελάλ, 85′ Ευαγγέλου), Τσάπαρης, Γκέκας(62′ Κοτόπουλος), Βαφειάδης, Ψεμματάς.

Share it