Search

Δυνατό χτύπημα στην μεσοεπιθετική γραμμή απο τον ΑΟΞ με τον διεθνή Radu Gînsari!(+video)

Την μια εκ των δύο τελευταίων “πινελιών” στο ρόστερ της ολοκλήρωσε η Ξάνθη που προχώρησε στην απόκτηση του διεθνή Μολβαδού μεσοεπιθετικού Radu Gînsari.

Ο γεννημένος στις 10 Δεκεμβρίου του 1991 στο Κισινάου της Μολδαβίας, Gînsari έρχεται για να δώσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στην μεσοεπιθετική γραμμή του ΑΟΞ με υψηλές παραστάσεις και αρκετά γκολ και ακόμα περισσότερες ασίστ στην γεμάτη τίτλους καριέρα του. Ο Ράντου είναι διεθνής με την Εθνική Ανδρών της Μολδαβίας έχοντας 39 συμμετοχές έχοντας σκοράρει και 7 γκολ

Ξεκίνησε την καριέρα του απο την Ακαντέμικα Κισινάου με την οποία σε 124 ματς σκόραρε 35 γκολ προτού κάνει το μεγάλο άλμα στην μεγάλη ομάδα της πόλης, την Ζίμπρου οπού αγωνίστηκε μια χρονιά(2013-2014) στην οποία σε 23 ματς σκόραρε 6 φορές, έχοντας καθοριστική συμμετοχή στην κατάκτηση του Κυπέλλου Μολδαβίας. Το καλοκαίρι του 2014 θα κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του για την Σερίφ Τιρασπόλ με την οποία θα κατακτήσει 2 πρωταθλήματα Μολδαβίας, 3 Κύπελλα και ένα Σουπερ καπ ενώ θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί και στην Ευρώπη. Στα τρία χρόνια παρουσίας του στην μεγάλη ομάδα της Μολδαβίας ο Γκινσάρι θα αγωνιστεί σε 73 ματς έχοντας σκοράρει 13 τέρματα και μοιράσει άλλα 20.

Το καλοκαίρι του 2017 θα αγωνιστεί για πρώτη φορά εκτός της χώρας του παίρνοντας μεταγραφή στο Ισραήλ για την Χάποελ Χάιφα με την φανέλα της οποίας θα αγωνιστεί μέχρι το 2019 έχοντας σε 75 συμμετοχές σκοράρει 9 γκολ και μοιράσει 13 ασίστ, ενώ με την φανέλα της Χάποελ κατέκτησε ένα Κύπελλο και ένα Σούπερ καπ Ισραήλ. Το καλοκαίρι του 2019 θα πάρει μεταγραφή για την Ρωσία και την Κρίλια Σοβέτοφ με την οποία θα αγωνιστεί σε 10 ματς έχοντας 1 γκολ προτού τον Φεβρουάριο, λόγω υποβιβασμού της Κρίλια, παραχωρηθεί δανεικός στην Καϊράτ Σιμόνα του Ισραήλ οπού κατέγραψε σε  4 συμμετοχές σκοράροντας και εκεί 1 γκολ. Στην επιστροφή του στην ομάδα της Σαμάρα ο Γκουνσάρι θα αγωνιστεί σε 10 ματς έχοντας σκοράρει 2 τέρματα πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής Ρωσίας και την επιστροφή της Κρίλια στην μεγάλη κατηγορία. Ωστόσο ο 29χονος Μολδαβός προτίμησε τον Φεβρουάριο του 2021 να επιστρέψει στην πατρίδα του και να φορέσει την φανέλα της Μιλσάμι, με την φανέλα της οποίας αγωνίστηκε σε 11 οπού ήταν ο τοπ σκόρερ της με 8 γκολ και εντυπωσιακή παρουσία τόσο στο πρωτάθλημα της χώρας όσο και στα προκριματικά του Europa Conference League, σκοράροντας μάλιστα το γκολ της πρόκρισης επί της Σαράγεβο  προτού έρθει στην επόμενη φάση ο αποκλεισμός την Σουηδική Έλφσμποργκ

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα

Η άνεση του διεθνή Μολβδαβού να αγωνίζεται τόσο ως δεκάρι, όσο και ως ακραίος μεσοεπιθετικός δίνει μια σπουδαία λύση στα χέρια του Τζέιμι Μονρόι καθώς στο αγαπημένο του 4-3-3 ο Μολαδαβός μπορεί να φανεί υπερπολύτιμος

Η ανακοίνωση της ομάδα της Ξάνθης αναφέρει:

Ο ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή Radu Ginsari.

Ο 29χρονος Μολδαβός ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού μεσοεπιθετικού ενώ μπορεί να δώσει λύσεις και στα πλάγια.

Διεθνής σε 39 παιχνίδια με το ανδρικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, με το οποίο έχει σημειώσει και 7 γκολ.

Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Μολδαβίας με την Σερίφ Τίρασπολ (2016, 2017) και τρία κύπελλα, το 2014 με την Ζιμπρου Κισινάου, το 2015 και το 2017 με την Σερίφ, ενώ με την τελευταία το 2015 είχε πανηγυρίσει και το Σούπερ Καπ.

Ακολούθησαν οι επιτυχίες στο Ισραήλ με την Χάποελ Χάιφα με την κατάκτηση κυπέλλου και Σούπερ Καπ το 2018, και το πρωτάθλημα με την Κρίλια Σοβέτοφ Σαμαρα από την 2η Κατηγορία της Ρωσίας. Την φετινή αγωνιστική περίοδο ξεκίνησε στην 1η κατηγορία Μολδαβίας με την Μιλσαμι Ορχέι και σε 7 παιχνίδια είχε 6 γκολ και 2 ασίστ, όντας πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα.

RADU, καλώς ήρθες στον ΑΟΞ!

 

Share it