Search

“Πλήρωσε” το κακό τρίτο δεκάλεπτο μετά απο μεγάλη μάχη με ΔΕΚΑ η Εφηβική ομάδα του Λεύκιππου Ξάνθης!

Στο τρίτο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής της τελικής φάσης του 48ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων στη ΧΑΝΘ, η ΔΕΚΑ επικράτησε του Λεύκιππου Ξάνθης με 63-41.

Η νικήτρια ομάδα με σερί 7-0 στην αρχή, μετέτρεψε το σε βάρος της 2-5, σε 9-5 στα μέσα της πρώτης περιόδου.  Το μικρό προβάδισμα των Θεσσαλονικιών συνεχίστηκε μέχρι το μέσο του δεύτερου δεκαλέπτου, όταν με σουτ του Μπόλδογλου η ομάδα του Ευόσμου προηγήθηκε με 27-16. 1:25 πριν την ανάπαυλα με βολές του Σαββίδη, ο Λεύκιππος μείωσε σε 29-24, για να λήξει η δεύτερη περίοδος με 31-24.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ΔΕΚΑ με εξαιρετική άμυνα έκανε ένα σερί 19-2 και «καθάρισε» ουσιαστικά το παιχνίδι, καθώς ο σύλλογος της Ξάνθης σκόραρε μόνο με δύο βολές. Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Λεύκιππος Ορόσημο ήταν σαφώς πιο βελτιωμένος αλλά ήταν πολύ δύσκολο απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα να αλλάξει δραματικά την κατάσταση. Η διαφορά παρέμεινε σε επίπεδα μεγαλύτερα των 20 πόντων μέχρι το τέλος του αγώνα.

Η κούραση “έπαιξε” το δικό της παιχνίδι καθώς οι έφηβοι του Λεύκιππου έχουν δώσει 6 παιχνίδια σε 8 ημέρες ενώ οι αντίπαλοι είναι σαφώς πιο ξεκούραστοι . Άλλωστε η δική τους β΄ φάση είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα.

Δεκάλεπτα: 17-12, 31-24, 50-26, 63-41

Διαιτητές: Καρδάρης-Τσολάκος-Σπυρόπουλος

ΔΕΚΑ (Νικολαΐδης): Μπόλδογλου 6, Τζαμπασλής, Τσιμερίκας, Λιοτόπουλος 2, Τσιροπούλης Ι. 12(2), Τσιροπούλης Μ. 4, Χατζής 2, Παλαμίδας, Σαμοντούροβ 15(1), Καλατζής 2, Καλαποθαράκος 10, Καρυώτης 10.

Λεύκιππος Ξάνθης (Μαγιάννης): Μακαρατζής 15(2), Δεληγιάννης 4, Πεχλιβανίδης 4, Βασαλάκης 5(1), Αλεμδάρ 3, Σαββίδης 6, Κοπτόπουλος, Βάμπουλας 2, Τσιρχόγλου, Ιωαννίδης, Καλεντζή 2, Μουργόπουλος.

Για τη στατιστική του αγώνα πατήστε εδώ

Φωτογραφίες του αγώνα μπορείτε να δείτε εδώ

Όλοι οι αγώνες μεταδίδονται διαδικτυακά από το κανάλι YouTube της ΕΟΚ εδώ

Share it