Search

Οριστικά χωρίς άδεια στην SL2 δύο ομάδες, “παράθυρο” για ακόμα δύο!

Xωρίς αδειοδότηση και από το Δευτεροβάθμιο Όργανο της ΕΠΟ έμειναν το Αιγάλεω και η Καλλιθέα, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη (24/8).

Η παραπάνω απόφαση δεν έχει καμία σχέση με την συμμετοχή της ομάδας στην Superleague 2, η ομάδα θα συμμετάσχει κανονικά στην διοργάνωση. Η παραπάνω απόφαση αφορά την πολιτική μεταγραφών όλων των ομάδων που δεν αδειοδοτήθηκαν, ένα μείζον θέμα που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τις περισσότερες ομάδες αλλά και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Π).

Έτσι, για τις ομάδες που δεν αδειοθοτήθηκαν, επιτρέπεται η πραγματοποίηση μεταγραφών με τους παρακάτω περιορισμούς:

  • απεριόριστοι Έλληνες παίκτες έως 25 ετών
  • 3 Έλληνες παίκτες άνω των 25 ετών και
  • απεριόριστοι Αλλοδαποί παίκτες έως 23 ετών.

Τα κριτήρια που έθεσε η ομοσπονδία στις ομάδες ήταν:

  • Υποδομές
  • Αθλητικές Εγκαταστάσεις
  • Νομικά κριτήρια κ.α.

Θυμίζουμε πως μέχρι τώρα οι μόνες ΠΑΕ που πέρασαν απο την ΕΠΟ και αδειοδοτήθηκαν και έτσι δεν έχουν κανένα μεταγραφικό περιορισμό είναι οι Ξάνθη, Λάρισα, Λεβαδειακός, Βέροια, Εργοτέλης, Τρίκαλα και Νίκη Βόλου. Αντίθετα με μεταγραφικό περιορισμό μετέχουν στο πρωτάθλημα οι Απόλλων Λάρισας, Δόξα Δράμας, Παναχαϊκή, Εργοτέλης, Καραϊσκάκης Άρτας, Τρίκαλα, Διαγόρας, ΟΦ Ιεράπετρα, ΑΟ Χανιά(Κισσαμικός), Ολυμπιακός Βόλου, ΓΣ Νίκη Βόλου, Πανσερραϊκός, Καλαμάτα, Αστέρας Βλαχιώτη, Καβάλα, Τριγλία, Πιερικός, Ρόδος, Αιγάλεω, Καλλιθέα, ΑΕΠ Κοζάνης, Αλμωπός Αριδαίας, ΑΟ Επισκοπή, Θεσπρωτός Ηγουμενίτσας, Ιάλυσος Ροδόυ και Σαντορίνη.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Το Δευτεροβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη συνεδρίασή του στις 24 Αυγούστου 2021 εξέτασε τους φακέλους 4 ΠΑΕ της Football League και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Δεν χορηγεί άδεια Super League 2 για την περίοδο 2021-22 στις ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΟ 1931 και ΠΑΕ ΓΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ. Αναπέμπει τις υποθέσεις των ΠΑΕ ΣΦΚ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1961 και ΠΑΕ ΑΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗ για να κριθεί εκ νέου από το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης (Π.Ο.Α.) η χορήγηση ή μη άδειας Super League 2 για την περίοδο 2021-22».

Share it