Search

Νέος Υπεύθυνος της Ακαδημίας του ΑΟ Βιστωνίδας ο Περικλής Καλογιάννης! Η νέα προπονητική σύνθεση

Σε ριζική αλλαγή στην Ακαδημία της προχωρά η Βιστωνίδα, που μετά απο πολλά χρόνια προχωρά σε αλλαγή του Υπεύθυνου της Ακαδημίας με τον επί μια 10ετια Υπεύθυνο Ακαδημιών του ΑΟΞ, Περικλή Καλογιάννη να αναλαμβάνει την αντίστοιχη θέση της Ακαδημίας του ΑΟΒ ενώ θα είναι και προπονητής σε ένα απο τα τμήματα.

Στο προπονητικό τιμ των Ακαδημιών εντάσσονται και ο πρώην προπονητής των Ακαδημιών του ΑΟΞ, Βασίλης Καλαϊτζίδης όπως και ο παίκτης της μεγάλης ομάδας, Χρήστος Μαμαλίγκατζης. Εκεί οπού παραμένουν οι Γιάννης Λεωντίδης και Μανώλης Μουστάκης Ενώ μετά απο πολλά χρόνια αποχωρούν απο αυτή οι Νίκος Μαυρομάτης, Νεράτζης Μαμαλίγκατζης και Ανδρέας Ξενιτίδης

Η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει:

Η Διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Βιστωνίδας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του Συλλόγου με τον προπονητή Καλογιάννη Περικλή. Ο Περικλής θα αναλάβει το απαιτητικό πόστο του Υπεύθυνου της Ακαδημίας του ΑΟΒ, καθώς και τον ρόλο του προπονητή σε ένα από τα τμήματα.

Λίγα Λόγια Για Τον Καλογιάννη Περικλή

Ο Περικλής είναι εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και μάλιστα Διευθυντής σχολικής μονάδας. Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με διδακτορικό στην Αθλητική – Εκπαίδευση & Ψυχολογία καθώς και κάτοχος του διπλώματος ποδοσφαίρου UEFA A’. Η προπονητική του εμπειρία είναι αδιαμφισβήτητη έχοντας δουλέψει σε όλες τις κατηγορίες με έμφαση στις αναπτυξιακές ηλικίες. Διετέλεσε Υπεύθυνος των Τμημάτων Υποδομής του ΑΟ Ξάνθης για 10 χρόνια από το 2010 έως και το 2020. Υπό την καθοδήγησή του οι αθλητές των νεανικών τμημάτων του ΑΟΞ απαριθμούν πολυάριθμες επιτυχίες τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Η Νέα Προπονητική Σύνθεση

Ο Υπεύθυνος της Ακαδημίας δεν είναι η μόνη θέση που αλλάζει χέρια αλλά ακόμη 2 νέα πρόσωπα θα πλαισιώσουν τους Καλογιάννη Περικλή, Μουστάκη Μανώλη και Λεοντίδη Γιάννη στο νέο προπονητικό σχήμα.

Με γνώμονα την εμπειρία επιλέχθηκε ο Καλαϊτζίδης Βασίλης(φωτο πάνω) ο οποίος ήταν προσωπική επιλογή του Περικλή. Το βιογραφικό του Βασίλη έχει εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον με αυτό του Περικλή (Διευθυντής Δημοτικού, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, διδακτορικό στην εκπαιδευτική ψυχολογία, μεταπτυχιακό στο αθλητικό management, κάτοχος UEFA A’). Ο Βασίλης υπήρξε προπονητής στα Τμήματα Υποδομής του ΑΟΞ για 17 χρόνια (2004 – 2020) και μάλιστα ήταν από τους πρώτους προπονητές όταν δημιουργήθηκαν τα τμήματα το 2004.

Το τελευταίο πρόσωπο που ολοκληρώνει τον σχηματισμό έχει άρωμα «ΑΟΒ» καθώς είναι γέννημα θρέμμα των Ακαδημιών μας και τη δεδομένη στιγμή αποτελεί έναν εκ των αρχηγών της ανδρικής ομάδας. Ο λόγος για τον Μαμαλίγκατζη Χρήστο ο οποίος αποφάσισε να ακολουθήσει τα αχνάρια του πατέρα του, Τζούλη, στην προπονητική και αποδεχτεί απευθείας την πρόκληση αυτή.

Το Απερχόμενο Προπονητικό Τιμ

Από την Ακαδημία του ΑΟΒ αποχωρούν 3 πρόσωπα για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους, ο Υπεύθυνος της Ακαδημίας Μαυρομμάτης Νίκος και οι προπονητές Μαμαλίγκατζης Τζούλης και Ξενιτίδης Ανδρέας. Η εκτίμηση προς το πρόσωπο των τριών αυτών ανθρώπων είναι αμέτρητη και η απόφασή τους απολύτως σεβαστή. Δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά άλλωστε, καθώς η συμβολή τους ήταν καθοριστική στη δημιουργία και την εξέλιξη της Ακαδημίας. Θα έχουν πάντα μια θέση στην οικογένεια του ΑΟΒ όπως επίσης και μια θέση στο συμβούλιο του Συλλόγου αφού ο Νίκος και ο Τζούλης θα είναι πλέον μέλη του. Τους ευχαριστούμε θερμά για όλα όσα προσέφεραν στην Ακαδημία του ΑΟΒ αλλά και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Οι Προπονήσεις Ξεκινούν

Οι εγγραφές τρέχουν εδώ και αρκετό διάστημα, ωστόσο καθώς φτάνουμε στο τέλος του καλοκαιριού πλησιάζει η ώρα που θα μαζευτούμε πάλι στο Αθλητικό Κέντρο Φελώνης. Ως ημερομηνία έναρξης των προπονήσεων έχει οριστεί η Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου στις 16.00.

Καλή Ποδοσφαιρική Χρονιά!

Θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή αρχή στο νέο προπονητικό τιμ και ειδικότερα στον Περικλή Καλογιάννη που έχει αναλάβει τον δύσκολο ρόλο της οργάνωσης και φυσικά της ανάπτυξης της Ακαδημίας του Αθλητικού Ομίλου Βιστωνίδας. Ας ελπίσουμε ότι η ποδοσφαιρική περίοδος 2021 – 2022 θα είναι μία φυσιολογική χρονιά γεμάτη ποδόσφαιρο, που τόσο πολύ μας έχει λείψει!

Η Διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Βιστωνίδας

Share it