Search

Εγκρίθηκε η μελέτη για την επισκευή των δημοσιογραφικών θεωρείων στο «Φώτης Κοσμάς»

Ένα χρόνιο ζήτημα στο Δημοτικό Στάδιο «Φώτης Κοσμάς», πρόκειται να επιλυθεί σύμφωνα με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Ο λόγος για την άσχημη εικόνα που αντικρίζει όποιος επισκέπτεται το στάδιο και όσοι δημοσιογράφοι… επιχειρούν να εργαστούν σε αυτό χρησιμοποιώντας τα δημοσιογραφικά θεωρεία. Η κατάσταση σε αυτά είναι πάρα πολύ κακή εδώ και πολλά χρόνια, ενώ το τελευταίο διάστημα έχουν κριθεί και ακατάλληλα γι’ αυτό και η δημοτική αρχή προχώρησε στο σφράγισμα τους.

Όπως αναφέρεται όμως στην απόφαση που αναρτήθηκε στην «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», στις 20 Αυγούστου εγκρίθηκε η μελέτη για το έργο «Συντήρηση και επισκευή αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Αλεξανδρούπολης» προϋπολογισμού 30.000,00 € (με Φ.Π.Α. 24%). 

Με τη μελέτη, όπως επίσης αναφέρει η απόφαση, πρόκειται να αποκατασταθούν οι χρόνιες ζημιές που προέκυψαν στα δημοσιογραφικά θεωρεία του Δημοτικού Σταδίου “Φώτης Κοσμάς”.

Λόγω της παλαιότητας και των επιβαρυντικών περιβαλλοντικών συνθηκών οι τοιχοποιίες, τόσο οι περιμετρικές όσο και οι εσωτερικές, καθώς και η οροφή είναι έντονα διαβρωμένες και οι μοριοσανίδες/λεπιδοσανίδες, έντονα, παραμορφωμένες από την απορρόφηση υγρασίας. Ανάλογες φθορές εντοπίζονται και στα κόντρα πλακέ των δαπέδων, τα οποία παρουσιάζουν μεγάλη απώλεια φέρουσας ικανότητας, σε σημείο που τα δάπεδα να κρίνονται ακατάλληλα για χρήση.

Αναλυτικά όσα πρόκειται να γίνουν:

Με την παρούσα μελέτη προβλέπεται η απομάκρυνση όλων των σαθρών μερών της κατασκευής, όπως κόντρα πλακέ, μοριοσανίδες, λεπιδοσανίδες, λαμαρίνες επιστέγασης, μη λειτουργικών κουφωμάτων και ανοιγμάτων, καθώς και μερική αντικατάσταση μερών του μεταλλικού φορέα όπου εμφανίζεται διευρυμένη διάβρωση. Στη συνέχεια, θα λάβουν χώρα τοπικές επιδιορθώσεις των μεταλλικών μερών και τέλος βαψίματα. Μετά, θα επανατοποθετηθεί νέο δάπεδο από κόντρα πλακέ θαλάσσης και θα τοποθετηθεί περίβλημα/κέλυφος (πλαγιοκάλυψη και επιστέγαση) από πάνελ πολυουρεθάνης. Οι πόρτες θα είναι μεταλλικές με υαλοπίνακες και στο σκελετό των ενδιάμεσων τοίχων θα τοποθετηθούν υαλοστάσια. Τα εξωτερικά διαμήκη παράθυρα της κύριας όψης θα είναι νέα και ανακλινόμενα προς τα πάνω.

Οι ανωτέρω επεμβάσεις στοχεύουν τόσο στην αποκατάσταση της συνολικής φέρουσας ικανότητας, όσο και στην αποκατάσταση της λειτουργικής ικανότητας αλλά και στην αισθητική αναβάθμιση του χώρου.

Σύμφωνα με το άρθρο 116 του Ν. 4412/16, για δημόσιες συμβάσεις κάτω των ορίων (30.000,00 €), οι αναθέτουσες αρχές μπορούν να προσφεύγουν, εκτός από τις διαδικασίες που προβλέπονται στο άρθρο 26 περί διαγωνιστικών
διαδικασιών ανοικτού ή κλειστού τύπου, στις διαδικασίες των άρθρων 117 περί συνοπτικού διαγωνισμού, ή στο άρθρο 118 περί απευθείας ανάθεση.

Σύμφωνα με το άρθρο 120 του Ν. 4412/16, για τις δημόσιες συμβάσεις έργου με εκτιμώμενη αξία μέχρι και τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, η πρόσκληση δύναται να απευθύνεται και σε έναν οικονομικό φορέα, και για δημόσιες συμβάσεις έργου άνω των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ, η πρόσκληση για την υποβολή προσφοράς αποστέλλεται σε τουλάχιστον τρεις (3) οικονομικούς φορείς.

Δείτε ολόκληρη την απόφαση ΕΔΩ.

Share it