Search

Η αφίσα και εκδηλώσεις στις φετινές διαφορετικές Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης

Την αφίσα των φετινών Γιορτών Παλιάς Ξάνθης, που επανέρχονται μετά από τη διακοπή λόγο κοροναϊού μπορούν να δουν πλέον οι Ξανθιώτες.

Οι φετινές γιορτές δεν επανέρχονται πλήρως στο γνωστό πλαίσιο καθώς συναυλίες μέσα στην Πλατεία Μητροπόλεως δεν θα υπάρξουν ενώ, κατά πάσα πιθανότητα, δεν υπάρχουν ούτε τα στέκια με πώληση κρεατικών κλπ. Τόσο οι τρέχοντες περιορισμοί δεν το επιτρέπουν αλλά και οι επερχόμενοι που θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση, εν μέσω επιδείνωσης της εξάπλωσης της πανδημίας, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα καθιστούν απαγορευτικά τα “σουβλάκια”.

Η έναρξη θα γίνει με συναυλία της Ελωνόρας Ζουγανέλη στο γήπεδο του ΑΟΞ στις 4 Σεπτέμβρη ενώ άλλη μια μεγάλη συναυλία θα γίνει στο γήπεδο. Επίσης θα υπάρξουν διάφορες εκδηλώσεις στις σκηνές που θα στηθούν σε Νησάκι και Λημνίο, θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ξεναγήσεων από το Δήμο στην Παλιά Πόλη ενώ θα υλοποιηθούν και προτάσεις που έγιναν από διάφορους συλλόγους (Βάτραχοιι, ΠΑΣ Αντίκας) για εναλλακτικές εκδηλώσεις.

Το Κέντρο Πολιτισμού αναφέρει:

Η φετινή, 30η διοργάνωση των Γιορτών Παλιάς Πόλης, περιλαμβάνει εκδηλώσεις, δράσεις και θεάματα προσαρμοσμένα στα απαιτητικά υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Οι ιδιαίτερες αυτές συνθήκες δεν θα μας επιτρέψουν να διασκεδάσουμε με τους ρυθμούς και την ένταση που συνηθίσαμε. Μας επιτρέπουν όμως να ρίξουμε μια πιο άνετη ματιά στον παραδοσιακό οικισμό της Παλιάς Πόλης. Να περπατήσουμε τα σοκάκια της, να γνωρίσουμε πτυχές της νεότερης ιστορίας μας, να θυμηθούμε τη «βόλτα». Όλες οι εκδηλώσεις του προγράμματος μας πραγματοποιούνται με γνώμονα την ασφάλεια. Εθελοντών, συμμετεχόντων, επισκεπτών.
Καλώς να ορίσετε

Share it