Search

Γεγονός η πρώτη αποχώρηση ομάδας απο τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ξάνθης! Τα δεδομένα στην Α’ κατηγορία

Με μια ομάδα λιγότερη θα διεξαχθεί, κορονοϊού επιτρέποντος, η Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης.

Με την Αθλητική Ένωση Ξάνθης να είναι η πρώτη, και ας ελπίσουμε η μοναδική, ομάδα που δεν δήλωσε συμμετοχή στα φετινά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ξάνθης. Με τους ιθύνοντες της ΑΕΞ να επιλέγουν λόγω της κατάστασης τόσο με κορονοϊό και οικονομικές δυσκολίες να μην αγωνιστεί η Ανδρική της ομάδα στην Α’ κατηγορία σε αντίθεση με τις Ακαδημίες που θα λάβουν κανονικά μέρος στα Παιδικά πρωταθλήματα.

Έτσι η μεγάλη κατηγορία του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου της Ξάνθης θα διεξαχθεί με 13 ομάδες και αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς υπάρχουν αρκετές ομάδες που θα δώσουν μάχη για τον τίτλο ενώ μεγάλη μάχη θα γίνει και για την παραμονή. Πάντως όπως τονιζόταν στην προκήρυξη  “στην περίπτωση που μετά την λήξη προθεσμίας των συμμετοχών στο πρωτάθλημα υπάρχουν κενές θέσεις (Κατηγορία Α’ και Β’) τότε η Εκτελεστική Επιτροπή, και πριν διεξαχθεί η κλήρωση των αγώνων πρωταθλήματος, έχει το δικαίωμα εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο να συμπληρώσει τις κενές θέσεις που θα δημιουργηθούν”. Οπότε είναι στο χέρι της Ένωσης να γίνει με 14 ομάδες το πρωτάθλημα.

Θυμίζουμε πως ο πρωταθλητής δεν ανεβαίνει στην Γ’ Εθνική απευθείας αλλά θα αγωνιστεί σε αγώνες μπαράζ, ενώ υποβιβάζονται απευθείας στην Β’ κατηγορία τόσες ομάδες όσες απαιτούνται για να συμπληρωθεί το σύνολο των δέκα τεσσάρων ομάδων (14) που θα μετέχουν στο πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου, προσθέτοντας σε αυτές και τις 2 ομάδες που ανεβαίνουν απο την Β’ κατηγορία. Η παραπάνω διαδικασία ολοκληρώνεται μετά την πορεία του πρωταθλητή για άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία και την συμμετοχή του ή μη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής την επόμενη αγωνιστική περίοδο αλλά και την πορεία των ομάδων της Ξάνθης στην Γ’ Εθνική κατηγορία την αγωνιστική περίοδο 2021-2022. Στην Α’ την αγωνιστική περίοδο 2022- 2023 θα παραμείνουν 14 ομάδες

Αναλυτικά οι 13 ομάδες που θα λάβουν μέρος στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης:

1. ΑΕΤΟΣ ΤΟΞΟΤΩΝ
2. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ
3. ΑΟ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ
4. ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΙΟΜΗΔΕΙΑΣ
5. ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
6. ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ
7. ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ
8. ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΝΙΣΕΑΣ
9. ΕΡΜΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ
10. ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΕΟΥ ΖΥΓΟΥ
11. ΚΕΝΤΗΤΗ ΞΑΝΘΗΣ
12. ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥ
13. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ

Share it