Search

Α. Τσιτσιμάκας: Η Νικολέτα μου είπε «θα βγω πρώτη και θα κάνω ρεκόρ» και τα κατάφερε

Μία σπουδαία εμφάνιση, με ένα μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ και ένα χρυσό μετάλλια ήταν ο απολογισμός της Νικολέτας Αντωνιάδη στους Βαλκανικούς Αγώνες της Σερβίας (θυμηθείτε εδώ).

Σε μία διοργάνωση με μεγάλο ανταγωνισμό, η αθλήτρια του Αθανάσιου Τσιτσιμάκα από τους Μυρμιδόνες Διδυμοτείχου, εκπροσωπώντας την Εθνική Ελλάδας στην κατηγορία Κ18, με το 13.67 που σημείωσε στα 100μ. με εμπόδια, πέτυχε μία επίδοση που την κατατάσσει 7η στην Ευρώπη και 11η στον κόσμο!

Ο κ. Τσιτσιμάκας μίλησε στο SportsAddict.gr και τόνισε ότι ούτε ο ίδιος δεν περίμενε ένα τόσο μεγάλο ρεκόρ. «Η Νικολέτα όμως το έλεγε ότι θα το κάνει και το έκανε», λέει ο ίδιος γεμάτος περηφάνια για την αθλήτρια του.

Για το μεγάλο ρεκόρ και το πως ήρθε είπε: «Ελπίζαμε σε ένα πανελλήνιο, γύρω στο 13.80, αλλά όχι τόσο μεγάλο, τελικά ήταν 13.67. Επειδή υπήρχε έντονος ανταγωνισμός, το είδε και ίδια έτσι ότι πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Αν και βαλκανικοί αγώνες συμμετείχε αθλήτρια από το Ισραήλ που ήταν πάρα πολύ καλή, όσο και μία Αυστριακή. Πήγαν στους αγώνες με 13.80 και 13.94. Η Νικολέτα πήγε εκεί με το 13.97 από την Κύπρο. Ήταν ο μοναδικός της αγώνας που είχε και ευνοϊκό άνεμο».

«Κόουτς θα κάνω ρεκόρ και θα πάρω το χρυσό»

«Στην τελευταία προπόνηση πριν τους αγώνες στην Αλεξανδρούπολη και πριν την έναρξη του αγώνα μου είπε: Θα κάνω ρεκόρ και θα βγω πρώτη. Εγώ δεν το πίστευα γιατί υπήρχε η Ισραηλινή με το 13.80. Ήταν η πρώτη συμμετοχή για τη Νικολέτα σε τόσο μεγάλη διοργάνωση. Το συναίσθημα ήταν διαφορετικό για την ίδια», τόνισε ο κ. Τσιτσιμάκας.

Για τους αγώνες είπε: «Οι αγώνες δεν έμοιαζαν με Βαλκανικούς καθώς εκτός από τις χώρες των Βαλκανίων συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από Αυστρία, Ισραήλ, Αζερμπαϊτζάν, Ουκρανία, Μολδαβία. Ήταν μια διευρυμένη Βαλκανιάδα. Πήγε καλά όλη η ελληνική αποστολή». 

Για το τι επιφυλάσσει το μέλλον: «Πιστεύω ότι θα εξελιχθεί καλά. Θα εξαρτηθεί από το σχολείο, από τις εγκαταστάσεις, από την βελτίωση μας γενικά. Πιστεύω ότι αν βελτιωθούμε μπορεί η Νικολέτα να είναι στα μετάλλια τα επόμενα χρόνια με αρχή το Ευρωπαϊκό του χρόνου. Σημαντικό ρόλο επίσης θα παίξει η διατροφή της, αλλά και οι εγκαταστάσεις».

Ανυπόφορη η μετακίνηση στην Αλεξανδρούπολη – Πρέπει να κατασκευαστεί το συντομότερο ο ελαστικός τάπητας στο Διδυμότειχο

Ο προπονητής της Αντωνιάδη τόνισε για ακόμη μία φορά το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τις εγκαταστάσεις στο Διδυμότειχο, πράγμα που αναγκάζει τον ίδιο και τη Νικολέτα να κατεβαίνουν στην Αλεξανδρούπολη. Μετακίνηση που μόνο καλό δεν κάνει στην αθλήτρια του. «Αυτό είναι το μεγαλύτερο μας πρόβλημα», σημειώνει.

Αναλυτικά είπε:

«Είχε εξαγγελθεί ότι ο ελαστικός τάπητας θα κατασκευαστεί μέχρι το Νοέμβριο, με την προϋπόθεση ότι θα κατασκευαζόταν πρώτα ο χλοοτάπητας. Τώρα βρέθηκε ανάδοχος για τον χλοοτάπητα, είχαμε μία προσφυγή, έχουμε μεγάλες καθυστερήσεις και δεν ξέρουμε καν αν θα κατασκευαστεί φέτος. Είναι τρομερή αυτή η κατάσταση και ελπίζουμε τουλάχιστον να είναι και ο χλοοτάπητας και ο ελαστικός τάπητας έτοιμοι του χρόνου. Αυτή η μετακίνηση στην Αλεξανδρούπολη είναι ανυπόφορη. Για προπόνηση 1,5 – 2 ωρών, χρειαζόμαστε 5 ώρες να είμαστε στους δρόμους. Ο ελαστικός τάπητας δεν θα λύσει μόνο το πρόβλημα της Νικολέτας. Θα δώσει μία ώθηση και ένα διέξοδο για τη νεολαία του Διδυμοτείχου. Πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατόν για να ολοκληρωθεί ο ελαστικός τάπητας».

Share it