Search

Το μήνυμα του Γιάννη Παπαδημητρίου για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Βόρεια Εύβοια!(+pic)

Όλο τον κόσμο έχουν συγκλονίσει οι καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια. Έτσι και με τον βετεράνο ποδοσφαιριστή του ΑΟΞ και εκτελεστικό διευθυντή της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιάννη Παπαδημητρίου ο οποίος κατάγεται από το χωριό Παπάδες στη Βόρεια Εύβοια, εκεί που μένουν μόνιμα οι γονείς του, ενώ και ο ίδιος έχει μεγαλώσει εκεί.

Μέσω μηνύματός του την Κυριακή (15/8) στο Instagramο Γιάννης Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στο πλήγμα που δέχτηκε ο τόπος καταγωγής του και εξήρε το έργο κατοίκων και πυροσβεστών να σώσουν τα σπίτια τους.

Αναλυτικά τι έγραψε ο Παπαδημητρίου:

«Αυτό που έγινε στην Β. Εύβοια, όπως και σε άλλα μέρη της Ελλάδας δείχνει ακόμη μια φορά πόσο απροετοίμαστοι είμαστε σαν χώρα σε πολλά πράγματα. Ακόμη κι αν δεχθώ πως είναι ακραία φαινόμενα, θα έπρεπε τουλάχιστον να έχουμε την στοιχειώδη οργάνωση και προπάντων σχέδιο και ψυχραιμία. Στη Βόρειο Εύβοια όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, που ζουν οι γονείς μου και βρίσκεται το πατρικό μου, έχει συντελεσθεί εκτός από μια τεράστια οικολογική καταστροφή και μια οικονομική. Είναι προτεραιότητα να διασφαλιστεί η ανθρώπινη ζωή. Αλλά με σχέδιο και πλάνο.

Το δικό μου χωριό εκκενώθηκε έγκαιρα και νωρίς. Σώθηκε όμως αυτό, όπως και το σπίτι μου, από 10-15 παιδιά που αρνήθηκαν να το εγκαταλείψουν και πάλεψαν ως οπισθοφυλακή και το έσωσαν. Αυτό δεν είναι σχέδιο. Αυτό είναι ψυχή, γενναιότητα και παλικαριά. Τους ευχαριστώ και θα τους ευχαριστώ μια ζωή. Είναι τα πρότυπα μου!!!

Ακούστηκε ότι τα σπίτια ξαναγίνονται. Βεβαίως ξαναγίνονται, αλλά με βοήθεια οικονομική και στήριξη. Γιατί στην Βόρειο Εύβοια ζουν άνθρωποι του μεροκάματου: Υλοτόμοι, μελισσοκόμοι, γεωργοί, ρετσινοσυλλέκτες, ελαιοπαραγωγοί, ψαράδες κλπ. Που πλέον δεν έχουν να κάνουν κάτι. Δεν μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς την οικογένεια τους, ούτε να φτιάξουν ξανά το σπίτι τους. Ας κρατηθεί αυτή η υπόσχεση. Τώρα χρειάζεται στήριξη πραγματική σε όλους τους πληγέντες, σε όλη την Ελλάδα. Είναι SOS!!! Ακόμη καίγεται η Εύβοια, ακόμη καίγεται η Ελλάδα! SOS».

Share it