Search

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. λόγω Αφγανιστάν – Σε ετοιμότητα για προσφυγικό κύμα

Στο ανώτατο βαθμό ασφαλείας έχουν τεθεί υψηλόβαθμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και με αυστηρές οδηγίες προετοιμάζονται για τις εξελίξεις που θα σημάνουν τα όσα συμβαίνουν στο Αφγανιστάν.

Ήδη από το Αρχηγείο της Αστυνομίας δόθηκαν οδηγίες τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά να αυξηθούν οι περιπολίες και να είναι τεταμένη η προσοχή στα σύνορα της χώρας. Οι αρχές ασφαλείας παρακολουθούν τα όσα συμβαίνουν στο Αφγανιστάν και προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο αύξησης των μεταναστευτικών ροών.

Η επιτήρηση των συνόρων με εναέρια μέσα και κάμερες ασφαλείας γίνεται έτσι και αλλιώς όλο το εικοσιτετράωρο όμως έχει ζητηθεί να αυξηθούν και οι ομάδες αλλά και τα μέσα που παραμένουν στα σύνορα. Επίσης έχει ενεργοποιηθεί το δίκτυο πληροφοριοδοτών.

Η Ελλάδα περιμένει να δει πως θα διαχειριστεί η Τουρκία αρχικά τις ροές των Αφγανών. Αν δηλαδή θα κλείσει τα σύνορα ή αν θα το βρει σαν μια πολύ καλή ευκαιρία για να εργαλειοποιήσει τους πρόσφυγες πιέζοντας την Ευρώπη αλλά πρωτίστως την Ελλάδα.

Άλλωστε τα όσα συμβαίνουν στο Αφγανιστάν αποτελούν πολύ καλή ευκαιρία για τα οργανωμένα κυκλώματα δουλεμπόρων που θα δουν τα κέρδη τους από την εκμετάλλευση των προσφύγων, να εκτοξεύονται.

Την ίδια ώρα, υψηλόβαθμες υπηρεσίες όπως η Αντιτρομοκρατική έχει αρχίσει να έρευνα με πολύ προσοχή τις κινήσεις Αφγανών που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν στη χώρα μας ζητώντας άσυλο και τώρα βρίσκονται σε κέντρα φιλοξενίας.

Τα άτομα αυτά έχουν μπει κάτω από το μικροσκόπιο των αρχών και γίνεται λεπτομερείς έλεγχος των κινήσεων τους, των επαφών τους ενώ ερευνούν ακόμη και τις τοποθετήσεις τους στα social media σε σχέση με τις εξελίξεις στη χώρα τους. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να πρόκειται για άτομα που ανήκουν στις δυνάμεις που τώρα πρωταγωνιστούν και έχουν αναλάβει την ηγεσία της χώρας, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχαν φροντίσει να φύγουν από τη χώρα.

Οι αρχές ασφαλείας για το λόγο αυτό είναι σε ανοιχτή γραμμή με τις αντίστοιχες υπηρεσίες όλων των χωρών της Ευρώπης ανταλλάσσοντας πληροφορίες και δεδομένα.

Πηγή: cnn.gr

Φωτογραφία Αρχείου

Share it