Search

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Νυμφαία Κομοτηνής – Εξετάζεται η εκκένωση οικισμών

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην πευκόφυτη δασική περιοχή Νυμφαία κοντά στους οικισμούς Πανδρόσος και Καρύδια στην Κομοτηνή. Στην κατάσβεση της φωτιάς, που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής, συμμετέχουν 52 πυροσβέστες με δεκατέσσερα οχήματα, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρες και μηχανήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η φωτιά καίει πευκοδάσος, έχει πολλές εστίες ενώ το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.

Ρίψεις νερού γίνονται από ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη, σύμφωνα με την πυροσβεστική, που παρακαλεί να μην γίνονται άσκοπες μετακινήσεις αυτές τις ώρες στην περιοχή.

Στην περιοχή πέρα από την Πυροσβεστική βρίσκονται υδροφόρες και μηχανήματα του Δήμου Κομοτηνής και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δυνάμεις του στρατού και εθελοντές.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης, επικοινώνησε με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, και ζήτησε ενίσχυση των δυνάμεων και κυρίως των εναέριων μέσων, ενώ εξετάζεται προληπτικά η εκκένωση των οικισμών.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κομοτηνής, Νότης Χαραλαμπίδης.

ΕΡΤ Κομοτηνής – Ρεπορτάζ: Ειρήνη Τσακίρη

Share it