Search

Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ18: Συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ η Αντωνιάδη!

Τεράστια επιτυχία για τον αθλητισμό του Έβρου!

Η Νικολέτα Αντωνιάδη των Μυρμιδόνων Διδυμοτείχου με προπονητή τον Θανάση Τσιτσιμάκα, αγωνιζόμενη το πρωί του Σαββάτου στα 100μ. εμπόδια στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ18 που διεξάγεται στο Κράλιεβο της Σερβίας, διένυσε την απόσταση σε 13.67 (0,7) και συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας, που ήταν 13.85 και ανήκε στην Ηρώ Συνολακη, από τις 25/6/2016. Η Αντωνιάδη συνδύασε τη νίκη της με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Η επιτυχία της Αντωνιάδη παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν σκεφτεί κανείς ότι είναι μόλις 15 ετών και 8 μηνών και κατέρριψε ρεκόρ σε μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία. Θυμίζουμε ότι ο προπονητής της κ. Τσιτσιμάκας, μιλώντας αποκλειστικά στο SportsAddict.gr στις 20 Ιουλίου, ήταν αισιόδοξος ότι το ρεκόρ μπορούσε να καταρριφθεί ακόμα και φέτος και με χρόνο πολύ χαμηλότερο, όπως και έγινε τελικά! Θυμηθείτε την δήλωση του ΕΔΩ.

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και η Αφροδίτη Τζατζιμακη με βολή στα 64,98μ., ολοκληρώνοντας της χρονιά με μία ακόμη καλή παρουσία.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στη δισκοβολία κοριτσιών η Κυριακή Μιχελάκη με βολή στα 43,76 μ. στην πέμπτη της προσπάθεια. Η νεαρή πλησίασε το 44,04 μ., που πέτυχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Βόλου.

Τον εαυτό του ξεπέρασε ο Εμμανουήλ – Γιώργος Σγουρός και αυτό του χάρισε το χρυσό μετάλλιο στα 3.000 μέτρα. Ο 17χρονος τερμάτισε την απόσταση σε 8.23.78 και έφτασε εύκολα στην κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Στα 1.500μ. των αγοριών ο Αλέξανδρος- Διαμαντής Σκούρτης τερμάτισε στην δεύτερη θέση με 3.58.80 και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Στην ίδια απόσταση ο Θανάσης- Μάριος Ζυγόρης ήταν τέταρτος με 4.02.44.

Στα 100 μ. των αγοριών ο Έντυ Εκχόσου ξεπέρασε τον εαυτό του στον προκριματικό τερματίζοντας σε 10.79 κι έπειτα στον τελικό τερμάτισε δεύτερος με 10.85 και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Στο ύψος ο Ανδρέας Μίτα πρόσθεσε μία ακόμη σταθερή εμφάνιση στη σεζόν, αφού ξεπέρασε τα 2,05 μ. και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Ο 16χρονος έκλεισε έτσι με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά, αφού βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 2,03 μ., κι έβαλε τις βάσεις για ακόμη καλύτερες παρουσίες την επόμενη χρονιά.

Share it