Search

Τέταρτος στην Ελλάδα ο Άθλος – Στις λεπτομέρειες χάθηκε το χάλκινο από τον Παναθηναϊκό

Την 4η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων στο βόλεϊ κατέκτησε ο Άθλος Ορεστιάδας.

Μετά από έναν συγκλονιστικό μικρό τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό στον Βόλο, οι Εβρίτες του Μπάμπη Σταματόπουλου ηττήθηκαν 3-2 στα σετ αν και προηγήθηκαν με 2-1, χάνοντας το ματς στο τάι μπρέικ, αλλά κάνοντας όλη την Ορεστιάδα περήφανη με την εμφάνιση τους απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο.

Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του αθλήματος και των αναπτυξιακών τμημάτων στην Αγριά, ο Άθλος Ορεστιάδας με το 2-1 και το 20-18 στο τέταρτο σετ επί των «πράσινων» έκανε μια ακόμη υπέρβαση φθάνοντας λίγους πόντους μακριά από τη νίκη που θα του χάριζε την 3η θέση.

Οι «μικροί» της ομάδας όμως παρά την προσπάθεια δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την εξαιρετική τους εμφάνιση γνωρίζοντας την ήττα στο ταϊ-μπρεϊκ.

Μια ήττα που χάρισε στην ομάδα την 4η θέση, ωστόσο τόσο η εμφάνιση των αθλητών του Άθλου στην Αγριά, όσο και σε ολόκληρη την φετινή χρονιά, απέδειξαν πως το μέλλον τους ανήκει.

Μια χρονιά όπου οι «μικροί» του Μπάμπη Σταματόπουλου «γέμισαν» με εμπειρίες, πανηγύρισαν μεγάλες νίκες και κοίταξαν κατάματα όλες τις ομάδες χωρίς να έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από καμία.

Χρονιά που αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον και που αφήνει αισιόδοξους τους πάντες ότι σύντομα η ανδρική ομάδα θα στελεχωθεί από τους «μικρούς» δίνοντας παράλληλα συνέχεια στην παράδοση του Έβρου με την ανάδειξη νέων αθλητών.

Ήττα με ψηλά το κεφάλι

Στο πρώτο σετ οι «μικροί» του Άθλου ξεκίνησαν με ενθουσιασμό και δυναμική αποκτώντας το προβάδισμα με 4-1. Ωστόσο η καλή αρχή δεν είχε συνέχεια καθώς ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανεβάσει την απόδοσή του και μετά το 5-5 να αποκτήσει το πλεονέκτημα με 7-12 και 12-16. Μια διαφορά ασφαλείας που οι «πράσινοι» φρόντισαν να κρατήσουν μέχρι τέλους όπου με το 16-25 έκαναν το 0-1.

Η εικόνα του δεύτερου σετ ήταν καλύτερη για τους «βυσσινί» καθώς αποβάλλοντας το όποιο άγχος υπήρχε, ανέβασαν την απόδοσή τους σε επίθεση και άμυνα και με πολύ καλό σερβίς έβαλαν δύσκολα στον Παναθηναϊκό.

Οι δύο ομάδες ήταν μαζί στο σκορ μέχρι το 6-6, αλλά κάπου εκεί με ένα σερί 5-0 ο Άθλος απέκτησε το προβάδισμα με 11-6 και 16-9. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ξαναμπεί στον αγώνα μειώνοντας σε 18-12 και 20-15. Οι «μικροί» του Μπάμπη Σταματόπουλου όμως κατάφεραν να κρατήσουν το ρυθμό τους και με ένα νέο σερί να φθάσουν στο 25-17 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο τρίτο σετ ο Άθλος αν και ξεκίνησε άσχημα στο τέλος κατάφερε να επιβάλει το παιχνίδι του και με αποτελεσματικές επιθέσεις και καλό σερβίς να φθάσει στο 25-15 να αποκτήσει το προβάδισμα στον μικρό τελικό με 2-1.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο τρίτο σετ προηγούμενος με 2-8. Το ταϊμ-άουτ του Μπάμπη Σταματόπουλου αφύπνισε τους παίκτες του οι οποίοι επέστρεψαν «μεταμορφωμένοι» στο παιχνίδι μειώνοντας σε 8-9 και ισοφαρίζοντας λίγο αργότερα σε 12-12.

Με κεκτημένη ταχύτητα οι «βυσσινί» με άσο του Μποζίδη έκαναν το 14-12 και το 16-12. Η ομάδα της Αθήνας δεν κατάφερε να κοντράρει τους Θρακιώτες που συνέχισαν απτόητοι και με εξαιρετικές επιθέσεις έκαναν το 25-15.

Το τέταρτο σετ ήταν για… γερά νεύρα καθώς κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τον Άθλο να φθάνει στο 20-18, ωστόσο οι «πράσινοι» κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2 με το 23-25.

Ένα σετ όπου οι δύο ομάδες πήγαιναν από την πόντο-πόντο από την αρχή (6-6, 13-13). Με αποτελεσματικές επιθέσεις και των δύο ομάδων το σκορ πήγε στο 18-18. Με ένα μικρό σερί ο Άθλος έφθασε στο 20-18 και μια ανάσα από την 3η θέση. Οι «πράσινοι» όμως κατάφεραν να επιστρέψουν και να κάνουν το 22-22 και στη συνέχεια με ένα σερί έγραψαν το 23-25 και το 2-2.

Στο ταϊ μπρεϊκ ο Παναθηναϊκός έχοντας περισσότερες δυνάμεις και λιγότερα λάθη κατάφερε να ξεφύγει από την αρχή και με το 3-8 ουσιαστικά να βάλει τις βάσεις για την ανατροπή και την κατάκτηση της 3ης θέσης που τελικά πανηγύρισε με το ευρύ 8-15. Ένα σετ όπου οι παίκτες του Άθλου παρά το τεράστιο «θέλω» τους «προδόθηκαν» από τις δυνάμεις τους.

Άθλος Ορεστιάδας (Μπάμπης Σταματόπουλος) : Καρρας Γεώργιος, Μποζιδης Βασίλης, Χατζημαρινακης Χαράλαμπος, Κοτιανιδης Ηλίας, Τσολακιδης Ιωάννης, Δαρίδης Άγγελος, Κουματζιδης Δροσος (λίμπερο), Τεμελουδης Κώστας, Τσιρουδης Δρόσος, Αδαμίδης Χαραλαμπος.

Share it