Search

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ανασκόπηση του τετραημέρου 1-4/8

Πολλές ήταν οι Ελληνικές επιτυχίες στο τελευταίο τετραήμερο των Ολυμπιακών Αγώνων, μεταξύ των οποίων ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Eλληνικές Συμμετοχές 1/8

Στην Κολύμβηση και τα 50 μέτρα ελεύθερο των ανδρών ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατέκτησε την 5η θέση στον Τελικό του αγωνίσματος, που είναι η καλύτερη που έχει καταλάβει Έλληνας κολυμβητής μετά τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896.

Στον Στίβο και την σφύρα των γυναικών η Σταματία Σκαρβέλη βρέθηκε στην 10η θέση του γκρουπ της και 18η συνολικά και έμεινε εκτός Τελικού.

Στην Ιστιοπλοΐα και τα Laser των γυναικών η Βασιλεία Καραχάλιου τερμάτισε 3η στην κούρσα των μεταλλιών και κατετάγη 9η. Στα Finn των ανδρών ο Ιωάννης Μιτάκης τερμάτισε 16ος στην έννατη ιστιοδρομία, 18ος στη δέκατη και κατετάγη 12ος. Στα 470 των ανδρών οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής τερμάτισαν 8οι στην έβδομη ιστιοδρομία και 7οι στην όγδοη, ενώ στα 470 των γυναικών οι Αιμιλία Τσουλφά και Αριάδνη Σπανάκη τερμάτισαν 2ες στην έβδομη ιστιοδρομία και 12ες στην όγδοη.

Ελληνικές Συμμετοχές 2/8

Στον Στίβο και το μήκος των ανδρών ο Μίλτος Τεντόγλου “πέταξε” και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο! Στο Επί Κοντώ των γυναικών η Νικόλ Κυριακοπούλου με την 1η θέση και 1η στη γενική κατάταξη και η Κατερίνα Στεφανίδη με την 4η και την 8η στη γενική κατάταξη προκρίθηκαν στον Τελικό, ενώ η Ελένη Πόλακ με την 11η θέση και την 19η στη γενική κατάταξη έμεινε εκτός. Στα 200 μέτρα των γυναικών η Ραφαέλα Σπανουδάκη στα προκριματικά τερμάτισε 5η και με την 22η θέση προκρίθηκε στα Ημιτελικά εκεί όπου τερμάτισε στη σειρά της 9η και βρέθηκε στην 23η θέση της γενικής κατάταξης. Στη Σφύρα των ανδρών ο Μιχάλης Αναστασάκης βρέθηκε 10ος και 22ος στην γενική κατάταξη και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης βρέθηκε 13ος και 25ος στην γενική κατάταξη και έτσι αμφότεροι έμειναν εκτός Τελικού.

Στην Ενόργανη Γυμναστική ο σπουδαίος Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο!

Στο Πόλο των ανδρών η Εθνική μας ομάδα επικράτησε με 14-5 και των ΗΠΑ και κατέκτησε την 1η θέση στον όμιλό της.

Ελληνικές Συμμετοχές 3/8

Στον Στίβο και το Επί Κοντώ των ανδρών ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε την 4η θέση στον Τελικό, ισοφαρίζοντας την καλύτερή του επίδοση. Ο Κώστας Δουβαλίδης τερμάτισε 7ος στον προκριματικό γύρο των 110 μέτρων με εμπόδια και βρέθηκε στην 27η θέση της γενικής κατάταξης. Η Ειρήνη Βασιλείου στα 400 μέτρα τερμάτισε 5η και βρέθηκε στην 35η θέση της γενικής κατάταξης. Στο Τριπλούν ο Δημήτρης Τσιάμης αποσύρθηκε από τον προκριματικό.

Στην Ιστιοπλοΐα και τα 470 των ανδρών οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής τερμάτισαν 4οι στην έννατη ιστιοδρομία και 6οι στη δέκατη και προκρίθηκαν στην κούρσα των μεταλλίων. Στα 470 των γυναικών οι Αιμιλία Τσουλφά και Αριάδνη Σπανάκη ακυρώθηκαν στην έννατη ιστιοδρομία, τερμάτισαν 9ες στη δέκατη και βρέθηκαν στη 15η θέση της γενικής κατάταξης.

Ελληνικές Συμμετοχές 4/8

Στο Πόλο των ανδρών η Εθνική μας ομάδα επικράτησε με 10-4 του Μαυροβουνίου στον Προημιτελικό και στα Ημιτελικά θα βρει απέναντί της και πάλι την πανίσχυρη Ουγγαρία.

Στην Ιστιοπλοία και τα 470 των ανδρών οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής τερμάτισαν 9οι στην κούρσα των μεταλλίων και βρέθηκαν στην 8η θέση της γενικής κατάταξης.

Share it