Search

Νέα πυρκαγιά στον Δήμο Σουφλίου – Η κατάσταση μέχρι αυτή την ώρα

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το ρεπορτάζ του focustonevro.gr η κατάσταση από την πυρκαγιά που ξεκίνησε τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Κυριακής στον Δήμο Σουφλίου κοντά στον οικισμό Κοτρωνιά δείχνει να είναι καλύτερη.

Πιο συγκεκριμένα, επιχειρούν έξι εναέρια μέσα: Δύο ελικόπτερα, δύο Canadair και δύο Πετζετέλ. Παράλληλα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται ώρα με την ώρα συνεχώς με οχήματα που έρχονται από τους κοντινούς δήμους τόσο της Ροδόπης όσο και της Ξάνθης.

Σε συνδυασμό με τους χαμηλής έντασης ανέμους, υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τόσο από τις ρίψεις των εναέριων μέσων όσο και από τις επίγειες δυνάμεις. Σίγουρα μέχρι αυτήν την ώρα του ρεπορτάζ δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για έλεγχο της φωτιάς, παρ’ όλα αυτά υπάρχει μία αισιοδοξία για την έκβαση της.

Θυμίζουμε ότι η φωτιά πέρασε ξυστά από τον οικισμό της Κοτρωνιάς χωρίς όμως να κινδυνέψει κάνεις αφού στον οικισμό δεν υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι. Η Πυροσβεστική, η Πολιτική Προστασία, ο Δήμος Σουφλίου και ο Στρατός για άλλη μια φορά συνεργάστηκαν άριστα εξασφαλίζοντας μέχρι αυτήν την ώρα την καλύτερη δυνατή διαχείριση της πυρκαγιάς. Παρ’ όλα αυτά τα αίτια μέχρι αυτή την ώρα παραμένουν άγνωστα.

Πηγή: focustonevro.gr

Share it