Search

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ανασκόπηση 10ης και 11ης ημέρας

Με ένα χρυσό μετάλλιο και αρκετές διακρίσεις συνεχίστηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες την 10η και 11η ημέρα τους.

Ελληνικές Συμμετοχές 30/7

Η Ελληνική Κωπηλασία και ο Στέφανος Ντούσκος έφερενα το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας, το οποίο μάλιστα ήταν και χρυσό, στο μονό Σκιφ των ανδρών. Επίσης η Αννέτα Κυρίδου στο μονό Σκιφ των γυναικών κατέκτησε την 4η θέση στον μικρό Τελικό και την 10η στη γενική κατάταξη.

Στη Σκοποβολή και τα 25 μέτρα σπορ πιστόλι των γυναικών η Άννα Κορακάκη κατέκτησε την 6η θέση, με την οποία μάλιστα είχε προκριθεί και προηγουμένως από τους προκριματικούς.

Στην Κολύμβηση και τα 50 μέτρα ελεύθερο των ανδρών ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατέκτησε την 1η θέση στην έννατη προκριματική σειρά και προκρίθηκε ως 3ος στα Ημιτελικά.

Στην Ιστιοπλοΐα και τα Laser Radial των γυναικών η Βασιλεία Καραχάλιου τερμάτισε 19η στην έννατη ιστιοδρομία και 8η στη δέκατη και με την 9η θέση στη γενική κατάταξη πήρε την πρόκριση για την κούρσα των μεταλλίων. Στα 470 των ανδρών Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής τερμάτισαν 15οι στην πέμπτη ιστιοδρομία, 12οι στην έκτη και βρίσκονται στη 10η θέση της κατάταξης, ενώ στα 470 των γυναικών οι Αιμιλία Τσουλφά και Αριάδνη Σπανάκη τερμάτισαν 17ες στην πέμπτη ιστιοδρομία, 13ες στην έκτη και βρίσκονται πλέον στην 16η θέση της γενικής κατάταξης.

Στον Στίβο και στα 100 μέτρα γυναικών η Ραφαέλα Σπανουδάκη τερμάτισε 5η στην πέμπτη προκριματική σειρά, κατετάγη 35η και αποκλείστηκε, ενώ στο τριπλούν των γυναικών η Βούλα Παπαχρήστου βρέθηκε στη 17η θέση του γκρουπ της, κατετάγη 32η και επίσης αποκλείστηκε.

Ελληνικές Συμμετοχές 31/7

Στον Στίβο και το μήκος των ανδρών ο Μίλτος Τεντόγλου προκρίθηκε στον Τελικό με το πρώτο του άλμα και μάλιστα με την 2η καλύτερη επίδοση. Στο επι κοντώ των ανδρών ο Εμμανουήλ Καραλής είχε την 4η επίδοση στο γκρουπ του και προκρίθηκε στον Τελικό ως 8ος, ενώ ο Κώστας Φιλιππίδης είχε την 12η επίδοση και με την 22η θέση στη γενική κατάταξη έμεινε εκτός. Στον Δίσκο των γυναικών η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου με την 7η θέση στο γκρουπ της και την 19η στη γενική κατάταξη έμεινε εκτός Τελικού, ενώ στα 100 μέτρα με εμπόδια των γυναικών η Ελισσάβετ Πεσιρίδου στάθηκε άτυχη, τραυματίστηκε στην εκκίνηση της κούρσας και δεν κατάφερε να τερματίσει.

Στην Κολύμβηση και τα 50 μέτρα ελεύθερο των ανδρών ο Κριστιάν Γκολομέεβ τερμάτισε 2ος στη δεύτερη Ημιτελική σειρά και με τον 3ο καλύτερο χρόνο πήρε την πρόκριση για τον Τελικό.

Στο Πόλο των ανδρών η Εθνική μας ομάδα πέτυχε εύκολη νίκη επί της Νοτίου Αφρικής για την 4η αγωνιστική των ομίλων με 28-5

Στην Ιστιοπλοΐα και στα Finn των ανδρών ο Ιωάννης Μιτάκης τερμάτισε 11ος στην έβδομη ιστιοδρομία, 8ος στην όγδοη και βρίσκεται πλέον στην 11η θέση της κατάταξης.

Στην Άρση Βαρών ο Θοδωρής Ιακωβίδης αναδείχθηκε 3ος στο 2o γκρουπ και βρέθηκε στην 11η θέση της γενικής κατάταξης.

Share it