Search

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ανασκόπηση της 9ης ημέρας

Με μια ακόμα μεγάλη πρόκριση σε Τελικό για τα Ελληνικά χρώματα, συνεχίστηκαν με την 9η ημέρα τους οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Ελληνικές Συμμετοχές

Στην Κωπηλασία και το μονό Σκιφ των ανδρών ο Στέφανος Ντούσκος προκρίθηκε ως 1ος από τη δεύτερη σειρά στον Τελικό του αγωνίσματός του. Στη Δίκωπο άνευ πηδαλιούχου των γυναικών, Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου κατέλαβαν την 5η θέση στον Τελικό, ενώ Αννέτα Κυρίδου στο μονό Σκιφ των γυναικών τερμάτισε 6η στην πρώτη Ημιτελική σειρά και θα αγωνιστεί για τις θέσεις 7-12.

Στην Κολύμβηση και τα 4χ100 μικτής ατομικής, η Εθνική ομάδα τερμάτισε 7η στη δεύτερη σειρά, πραγματοποιώντας Πανελλήνιο ρεκόρ, όμως κατετάγη 11η και αποκλείστηκε από τον Τελικό.

Στο Πόλο των ανδρών η Εθνική μας ομάδα επικράτησε δύσκολα με 10-9 της Ιαπωνίας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων και εξασφάλισε την πρόκρισή της στα Προημιτελικά.

Στο Τένις και στα Προημιτελικά του μικτού Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκαν με 1-2 σετ (4-6, 6-4, 6-10) από τους Αυστραλούς Πιρς και Μπάρτυ.

Στην Τοξοβολία η Ευαγγελία Ψάρρα παρόλο που προηγήθηκε με 0-4, ηττήθηκε τελικά με 6-4 στη φάση των “64” από την Τσια Εν Λιν από την Κινεζική Ταϊπέι.

Στην Σκοποβολή η Άννα Κορακάκη κατετάγη 2η στο πρώτο σκέλος των προκριματικών των 25 μέτρων πιστολιού των γυναικών στις βολές ακριβείας.

Στην Ιστιοπλοΐα στα RSX των ανδρών ο Βύρωνας Κοκκαλάνης τερμάτισε 7ος στην δέκατη ιστιοδρομία, 8ος στην ενδέκατη και 4ος στη δωδέκατη και κατετάγη 11ος, μένοντας για λίγο εκτός της κούρσας των μεταλλίων. Στα RSX των γυναικών η Κατερίνα Δίβαρη τερμάτισε 19η στην δέκατη και την ενδέκατη ιστιοδρομία και 23η στη δωδέκατη και κατετάγη 19η. Στα Laser Radial των γυναικών η Βασιλεία Καραχάλιου τερμάτισε 9η στην έβδομη ιστιοδρομία και 26η στην όγδοη και βρίσκεται πλέον στην 9η θέση της κατάταξης. Στα Finn των ανδρών ο Ιωάννης Μιτάκης τερμάτισε 11ος στην πέμπτη ιστιοδρομία και 10ος στην έκτη και βρίσκεται πλέον στην 11η θέση της κατάταξης. Στα 470 των ανδρών οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής τερμάτισαν 3οι στην τρίτη ιστιοδρομία και ακυρώθηκαν στην τέταρτη και βρίσκονται πλέον στην 4η θέση της κατάταξης. Στα 470 των γυναικών οι Αιμιλία Τσουλφά και Αριάδνη Σπανάκη δεν τερμάτισαν στην τρίτη ιστιοδρομία, ενώ τερμάτισαν 17ες στην τέταρτη και βρίσκονται πλέον στην 17η θέση της κατάταξης.

Share it